top of page

Overnachten in een pipowagen

Op een paar kilometer van Gorredijk vind je een accommodatie die je niet snel zal vergeten. In de grote achtertuin van Annie en Jan vind je een heuse pipowagen waarin je kan overnachten.

Vlak na de aankoop van hun nieuwe huis wisten ze het meteen. Met deze enorme lap grond moeten we iets doen. Er is genoeg ruimte om van alles te bouwen. Dus werd er begonnen met het maken van een zitplaats, prachtige moestuin en er was zelfs plek voor dieren. Maar daarmee was nog lang niet alle grond gebruikt.


Een B&B beginnen was het volgende plan. In de hoek van de grote achtertuin waar mensen ook wat privacy kunnen hebben. Annie en Jan kochten een oude schaftkeet aan. ''Gelukkig is mijn man erg handig en dol op klussen, dus het ombouwen naar een accommodatie was geen probleem'', aldus Annie. Ze maakten er een authentieke pipowagen van in compleet eigen stijl. Maar ze wouden er nog graag iets extra's aan toevoegen.


Jan had de smaak te pakken met klussen. Er werd besloten een zelfgemaakte hottub en sauna aan de accommodatie toe te voegen. Langzamerhand begon de accommodatie steeds meer een zeer aantrekkelijke plek te worden om te overnachten.


Na veel klusuren later was de accommodatie dan af. ''Ik ben blij dat we het gedaan hebben want met zo'n groot stuk grond was het zonde geweest om er niks mee te doen'', zegt Annie. Nu staat er een prachtige zelfgemaakte B&B met een uitzicht op de bosrand. Als je hier overnacht is de kans dat je wilde reeën ziet zeer groot.


Maar nog steeds was er veel ambitie en ontbrak er nog iets. De pipowagen was groot maar er ontbrak wel iets. Een keuken, wc en douche moesten nog ergens toegevoegd worden. Dus werd er gebruik gemaakt van een oud gebouw op nog geen twee meter afstand van de pipowagen. Hier kan je uitgebreid koken met alle apparatuur die je nodig hebt, een heerlijke douche nemen en tot slot ook gebruik maken van het kleinste kamertje in de accommodatie. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk.


En om je verblijf compleet te maken maakt Annie graag het ontbijt voor je klaar. ‘Dat vind ik ontzettend leuk om te doen. En je krijgt meer dan genoeg dat je zelfs je lunch er van kan maken’. Annie maakt graag gebruik van producten uit eigen tuin of uit de streek. In de omgeving zijn namelijk tal van Kaasboerderijen te vinden met elk een uniek arrangement.


Jan en Annie raden dan ook zeker aan om de omgeving te gaan bekijken. De lokale boerderijen, het Opel museum maar ook zeker het bruisende centrum van Gorredijk. Met de vele fietspaden in de omgeving kan je alle kanten op. En met de auto kan je makkelijk heel Zuidoost-Friesland bekijken.Vond je dit een leuke blog en kan je niet wachten op meer verhalen van de lokale bevolking? Deel dan deze blog met je vrienden, familie en kennissen en dan zorgen wij ervoor dat er meer van deze unieke verhalen op de website verschijnen!


Wil je graag meer informatie over B&B De Warrewein te weten komen of contact met Annie en Jan opnemen? Neem dan eens een kijkje op hun eigen website en die van bedandbreakfast.nl die vermeldt staat in de link hieronder.Comments


bottom of page