top of page

The Full Story

ontdek De natuur dichtbij

In de omgeving van Gorredijk vind je veel natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen of zelfs mountainbiken. Ideaal om na je dagje Gorredijk even uit te waaien. Van heide tot bos. Maar vergeet zeker niet om het 'Gordykster Bos' te bezoeken. Een populair stukje bos bij de lokale bevolking.

17952330595492549.jpg

Gordykster bos

Dit is het enige bos dat het dorp Gorredijk kent. Officieel kent het bos geen naam maar de lokale bevolking noemt het graag het 'Gordykster Bos'. Je kunt hier een strook bos van ongeveer een kilometer lang wandelen. En het voordeel is dat je ook zo weer in hartje Gorredijk bent.  

IMG20200430193634.jpg

Duurswouderheide

Op 20 minuten rijden vanuit Gorredijk vind je dit uitgestrekte heidegebied vlakbij de bossen en duinen van Bakkeveen. Er is zelfs een uitkijktoren waaruit je een prachtig vergezicht over het gebied voorgeschoteld krijgt. 

Liphúster-heide

Dit prachtige heidegebied is perfect als je op zoek bent naar rust. Verschillende fiets- en wandelroutes lopen langs dit gebied waar wilde dieren vrij baan hebben. En op 15 minuten fietsen vanuit Gorredijk is het zeker een bezoek waard!

Liphusterheide (Foto: Fryskegea.nl)

Dellebuur-sterheide

Vlakbij Oldeberkoop vind je dit prachtige stukje heide. in dit gebied kan je prachtige lange wandelingen maken zonder te verdwalen. Je volgt gewoon de route en komt uiteindelijk weer terug waar je begonnen bent. Met 15 minuten rijden vanuit Gorredijk loop je zo midden in de natuur.

Dellebuursterheide (Foto: Fryskegea.nl)
Van Oordt's Mersken (Foto: boswachtersblog.nl)

Van Oordt's Mersken

Op 15 minuten fietsen ligt dit prachtige natuurgebied bij het dorp Terwispel. Vroeger is het meertje dat hier ligt uitgegraven door inwoners om overstromingen veroorzaakt door de vele rivieren rondom het dorp te voorkomen. 

Bossen van Beetsterzwaag (Foto: bijzonderplekje.nl)

Bossen van beetster-zwaag

Beetsterzwaag is een dorp met veel historie maar het is de natuur er omheen die het plaatje compleet maakt. Urenlang kan je wandelen door de uitgestrekte bossen. En wist je dat je hier zelfs kan mountainbiken? Op 15 minuten rijden vanuit Gorredijk ben je zo in dit natuurgebied!

Blijf op de hoogte

  • LinkedIn
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page