top of page
Uitzicht vanaf rand Gorredijkster bos_edited.jpg

 Ontdek Gorredijk 

Routes

te voet, met de fiets of...

Routes, ze zijn ontzettend leuk om de omgeving eens wat verder te ontdekken. En er is altijd wel een route te vinden die bij jou past. Of je nou van natuur, historie, cultuur of culinair houdt. Gorredijk kent een aantal leuke en verrassende routes die je ook wat meer van de omgeving waar het dorp in ligt laat zien. Ontdek hieronder welke route bij jou past.

Fietsroutes

Vanuit Gorredijk kan je meerdere fietsroutes volgen door Zuidoost-Friesland. In een paar minuten kan je in de bossen van Beetsterzwaag zijn maar ook op de Liphústerheide.

Gezin op fietstocht
Lees meer

friese waterlinie routes

In de 16e en 17e eeuw ontstond de Friese Waterlinie. De linie liep van de voormalige Zuiderzee tot aan Groningen. Ook in Gorredijk vind je overblijfselen van deze linie.

20201007094104_IMG_2173_1.JPG
Lees meer

Historische routes

Als je door Gorredijk loopt kan je zien dat het een plaats met veel historie is. Oude grachtenpanden, het oude schoolgebouw waar Museum Opsterlân zich in bevindt en de historische sluizen en kades van de Turfroute.

DSC03919-1-2-1.jpg
Lees meer

mountainbikeroutes

Wist je dat je in Beetsterzwaag zelfs een complete mountainbikeroute kan fietsen? De route is technisch en uitdagend maar voor iedereen toegankelijk.

IMG20220702121559.jpg
Lees meer

wandel-

routes

Wist je dat Gorredijk zelfs een eigen bos heeft? Voor meer rust liggen er ook verschillende natuurgebieden in de omgeving van Gorredijk die zeker een bezoek waard zijn.

17952330595492549.jpg
Lees meer

vaarroutes

De Turfroute loopt recht door Gorredijk heen en was vroeger het kloppende hart van het dorp. Hedendaags kan je door heel Zuidoost Friesland deze historische route zelf herbeleven. Een ideale bestemming voor een vaarvakantie!

20210724111145_IMG_2582.JPG
Lees meer

Blijf op de hoogte

  • LinkedIn
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page