top of page
IMG_E5196.JPG

 Ontdek Gorredijk 

Historie

Gorredijk terug in de tijd

Maak kennis met Chris, expert op het gebied van de historie over Gorredijk, Chris Bruinsma, neemt je eens om de zoveel tijd mee in een stukje geschiedenis over het dorp. Hoe zijn de huidige sportclubs ontstaan? Hoe is het zwembad opgericht? En hoe zijn sommige ondernemers uitgegroeid tot een begrip in Gorredijk en omstreken? Je leest het in dit speciale item 'Gorredijk terug in de tijd'.

Hoi, ik ben Chris Bruinsma ik ben op dit moment 16 jaar en ik schrijf voor VisitGorredijk stukjes over de historie van de Gordyk.

Gorredijk en de historie ervan interesseert mij al heel lang, hoe dat komt weet ik niet, het kan komen, omdat mijn ouders en beppe altijd leuke verhalen over vroeger vertelden. Fotografie en film is ook een grote hobby van mij, ik leg alles vast van Gorredijk, niet alleen de bekende straten, maar ook de woonwijken. Dit alles, samen met foto’s van sloop en nieuwbouw, historische foto’s en evenementen plak ik allemaal in boeken. 

Dit alles doe ik voor later, omdat we dan hetzelfde naar die foto’s en films kijken als dat we naar foto’s uit 1950 kijken nu.

Voor mijn verhalen ga ik langs bij oud Gordyksters die veel verhalen en foto’s hebben, dat resulteert vaak in mooie verhalen!

WhatsApp Image 2022-05-01 at 11.42.57 AM.jpeg

Meer weten over de geschiedenis van Gorredijk?

Op de website Gorredijk-historie.nl vind je alle informatie over de geschiedenis van Gorredijk en omstreken. Over hoe Gorredijk is ontstaan als handelsdorp tot de samenvoeging van Gorredijk met het dorpje Kortezwaag. Maar ook lees je hier over bekende Gordyksters die iets betekend hebben voor het dorp. En wil je nou liever er op uit en het met eigen ogen zien? Dan is een bezoekje aan Museum Opsterlân het beste wat je kan doen tijdens je bezoek aan Gorredijk.

fb-logo.jpg
opsterlandlogo2022.png
bottom of page