top of page

Taxi Moll

Op Hoofdstraat 86 opende in 1962 Taxi en benzinepomp Moll, een bekende naam voor veel Gordyksters. Het bedrijf is klein begonnen met één auto en een Esso benzinepomp. 2 jaar later begon het bedrijf met het verhuren van auto’s en busjes, het wagenpark telde toen 5 voertuigen.

Chris Bruinsma, kleinzoon van Henk Moll sprak met Lammert Moll over de historie van het familiebedrijf.

Henk Moll en Jantje Weidema, de ouders van Lammert, begonnen dit taxi bedrijf met één Audi die ze doordeweeks als taxi auto gebruikten. In het weekend en in de avonden gebruikte Henks broer Jaring Moll, die jaren antiek handelde in Gorredijk de auto voor de antiekhandel.

In de eerste jaren bestonden de werkzaamheden vooral uit ziekenvervoer, trouw- en begrafenisrijden. In 1969 begon het schoolvervoer.

Eind jaren 70 verhuisde Taxi Moll van de Hoofdstraat naar de Badweg voor meer ruimte. Nieuw was ook de autowasstraat.

In 1993 verhuisde het Taxibedrijf naar de Wetterkant, waar ook Lammert werkte als Taxi chauffeur. Henk was eigenaar van Taxi Moll en Lammert van de wasserette en het tankstation.

In 2017 overleed Henk Moll, Lammert nam het hele bedrijf over. Na 60 jaar Taxi Moll is het een erg bekend bedrijf geworden in Gorredijk en omstreken.



Neem eens een kijkje op de website: http://www.taximoll.nl/


Nieuwsgierig naar meer verhalen? Neem eens een kijkje hieronder bij de andere blogs en lees meer over de historie van Gorredijk.



Comments


bottom of page