top of page
IMG-20240118-WA0033.jpg

 Ontdek Gorredijk 

Gearwurkje

Een beter gorredijk voor iedereen

Samen plannen ontwikkelen voor Gorredijk. Dat is het idee van een aantal enthousiastelingen uit het dorp. En deze plannen moeten ervoor zorgen dat Gorredijk ook in de toekomst een aantrekkelijke plaats is voor inwoners, ondernemers en bezoekers.

Inmiddels zijn we met een eerste fase gestart. De werkgroep ''Dorpsplannen'' is gestart met het maken van plannen voor het centrum. Hierbij hoort het verzamelen van informatie vanuit de inwoners en ondernemers voor het maken van langetermijnplannen maar hoort ook zeker het maken van plannen op korte termijn. 

Afhankelijk van de plannen en het draagvlak dat deze plannen krijgen kunnen we een afweging maken van welke ideeën wij nu meteen kunnen uitvoeren en welke wij op de planning voor een later moment zetten. Het is dus tegelijkertijd over de toekomst nadenken maar ook bekijken wat wij nu al kunnen doen. Ontzettend leuk en iedereen wordt er enthousiast van!

In januari 2024 hebben de inwoners van Gorredijk laten weten wat zij van Gorredijk vinden. De bijeenkomst was met meer dan 130 gegadigden een groot succes. In het voorjaar zal meer bekend worden gemaakt over de resultaten en het verder proces van deze projectgroep.

WhatsApp Image 2024-01-18 at 07.30.03.jpeg

Een zaal vol Gordyksters op de bijeenkomst van woensdag 17 januari 2024.

Tijdspad tot nu toe

 Februari 2023

Bekendmaking visie 2030: Gorredijk wil in 2030 de meest leefbare kern van Zuidoost Friesland zijn.

 September 2023

Start eerste werkgroep:

Ondernemers en inwoners beginnen met de werkgroep Dorpsplannen Gorredijk.

 Januari 2024

Burgerparticipatie bijeenkomst: 

Op woensdag 17 januari 2024 kwam Gorredijk bijeen voor het bedenken van

plannen.

 Januari 2024

Uitkomsten van de burgerparticipatie- bijeenkomst worden uitgewerkt tot een meerjarig plan voor het dorp

Gorredijk.  

Stappen tot nu toe

Wanneer er genoeg enthousiasme, middelen en energie is om een plan daadwerkelijk tot een succes te brengen komt dit uiteindelijk voor elkaar. Hieronder vind je een overzicht van alle plannen en activiteiten die initiatiefnemers uit Gorredijk gerealiseerd hebben sinds 2023. Dit zijn allemaal projecten van verschillende groepen uit het dorp die bijdragen aan een leefbaarder Gorredijk. Dit alles om onze doelstelling ''het meest leefbare dorp van Zuidoost Friesland in 2030'' te behalen.

Blijf op de hoogte

  • LinkedIn
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page