top of page
Skûtsje Gorredijk Foto Sietse de Boer IMGL6455.jpg

Ontdek Gorredijk

Gearwurkje

Samen werken aan de toekomst van Gorredijk

Samen plannen ontwikkelen voor Gorredijk. Dat is het idee van een aantal enthousiastelingen uit het dorp. En deze plannen moeten ervoor zorgen dat Gorredijk ook in de toekomst nog een aantrekkelijke plaats is voor inwoners, ondernemers en bezoekers.

Inmiddels zijn we met een eerste fase gestart. De werkgroep ''centrumplan Gorredijk'' is gestart met het maken van plannen voor het centrum. Hierbij hoort het verzamelen van informatie vanuit de inwoners en ondernemers voor lange termijn plannen maar hoort ook zeker het uitvoeren van plannen op korte termijn. 

Afhankelijk van de plannen en het draagvlak dat deze plannen krijgen kunnen we een afweging maken van welke ideeën wij nu meteen kunnen uitvoeren en welke wij op de planning voor een later moment zetten. Het is dus tegelijkertijd over de toekomst nadenken maar ook bekijken wat wij nu al kunnen doen. Ontzettend leuk en iedereen wordt er enthousiast van!

In januari 2024 is het aan de inwoners van Gorredijk om te laten weten wat voor leuke plannen zij voor het centrum van Gorredijk in gedachten hebben. Kom jij ook?

Locatie: Theaterzaal De Skâns

Datum: Woensdag 17 januari 2024

Tijd: Aanvang 19:00 Start 19:30

Woord van de initiatiefnemers

 

''Gorredijk wil in 2030 het meest leefbare dorp van Zuidoost Friesland zijn. Dat is ambitieus maar haalbaar als we het met ons allen ook echt willen. Waarom? Iedereen heeft toch behoefte aan een fijne leefomgeving? Als we niks doen wordt er uiteindelijk door anderen bepaald hoe onze leefomgeving eruit komt te zien. Dat hoeft niet verkeerd te zijn maar dan is het goed om de vraag te stellen; laat jij je huis door iemand anders inrichten of houd je liever zelf de touwtjes in handen?''

Tijdspad tot nu toe

 Februari 2023

Bekendmaking visie 2030: Gorredijk wil in 2030 de leefbaarste kern van Zuidoost Friesland zijn.

 September 2023

Start eerste werkgroep:

Ondernemers en inwoners beginnen met werkgroep centrumplannen Gorredijk.

 Januari 2024

Burgerparticipatie bijeenkomst: 

Op woensdag 17 januari 2024 mag iedereen meedenken aan centrumplannen.

gerealiseerde plannen

Wanneer er genoeg enthousiasme en energie is om een plan daadwerkelijk tot een succes te brengen komt dit uiteindelijk voor elkaar. Hieronder vind je een overzicht van alle plannen die initiatiefnemers uit Gorredijk gerealiseerd hebben sinds 2023. Dit zijn niet allemaal projecten die door VisitGorredijk geïnitieerd zijn maar projecten van allerlei verschillende groepen uit het dorp die bijdragen aan een leefbaarder Gorredijk.

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
bottom of page