top of page

Rebecca heeft van haar droom werkelijkheid gemaakt

De locatie van Rebecca haar kapsalon komt veel mensen waarschijnlijk bekend voor. Op de hoek van de Brouwerswal vind je in voormalig kapsalon K&F Hairstyle een nieuwe salon. Rebecca heeft hier sinds 1 augustus 2022 haar eigen zaak geopend, Shine Hair & Beauty.


Rebecca woont zelf in Drachten maar werkt in Gorredijk. Zelf vind ze Gorredijk veel gezelliger dan Drachten. Waarom? ‘’Gorredijk is kleiner, mensen stoppen altijd even voor een praatje en de sfeer in het dorp is gewoon anders. Het past meer bij mij. Misschien komt dat ook doordat Gorredijk nog een dorp is en Drachten toch wel meer een stad’’.


Een eigen kapsalon hebben is altijd al een droom geweest van Rebecca. ’’Hair en beauty is altijd al mijn passie geweest. Ik heb een kappersopleiding gedaan en als jong meisje vond ik alles wat met haren knippen of nagels lakken te maken had al ontzettend interessant. Maar dat ik zo snel een eigen zaak zou hebben had ik nooit verwacht. Het is een droom die uitkomt’’.


Van vele markten thuis

Maar wat maakt haar kapsalon nou zo bijzonder. ’’Ik denk dat ik erg blij mag zijn met mijn locatie. Er lopen dagelijks ontzettend veel mensen door de passage en doet is goed voor mijn zichtbaarheid. Ik heb eerst een salon aan huis gehad en daarnaast werk gedaan als rijdende kapper. Dat doe ik nu nog steeds voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn. Zo blijf je als kapper flexibel. Maar met een locatie in Gorredijk ben ik nu ook te vinden op een vaste plek in het dorp Gorredijk’’.


Rebecca noemt een lange lijst aan klussen die zij samen met haar personeel uitvoert in de beauty salon. ‘’Krulknippen, wenkbrauwen en andere gezichtsbehandelingen. En natuurlijk het normale knippen van een kapsel. Een collega van mij heeft een passie voor nagels en biedt daarmee weer iets extra’s. Een zo breed mogelijk aanbod maakt je als ondernemer aantrekkelijk doordat je meerdere dingen kan combineren bij eenzelfde persoon. Als je bijvoorbeeld je wenkbrauwen wilt doen en ook gelijk je nagels dan zit je meteen op het juiste adres voor beide’’.


De toekomst

Rebecca is duidelijk wat betreft de toekomst. ‘’Ik wil dit altijd blijven doen. Het is mijn passie en ik zou ook niet weten wat voor beroep er anders bij mij zou passen. Ik voel mij in Gorredijk ook erg welkom omdat ik zelf nuchter en eerlijk ben. Dat past wel bij de lokale bevolking en maakt het werk ook weer een stuk makkelijker en leuker om te doen’’.


Inmiddels zit Rebecca ook bij de activiteitencommissie van winkeliersvereniging Whi en zorgt ze samen met de andere leden voor activiteiten in het dorp Gorredijk.


Heb jij al eens een kijkje genomen bij Shine Hair & Beauty?Nieuwsgierig naar meer verhalen van ondernemers uit Gorredijk? Neem eens een kijkje op onze verhalen pagina of klik op een andere blog hieronder! Ken of ben jij iemand met een inspirerend en interessant verhaal? Neem contact met ons op en wie weet verschijn jij binnenkort op onze socials en website!

留言


bottom of page