top of page

Een paradijs midden in de bossen

Vlakbij Gorredijk verscholen in het bos- en heidelandschap ligt een prachtige Airbnb voor de natuurliefhebber en rustzoeker. Een locatie voor de echte avonturiers die eens op zoek willen naar de echte verborgen parels in Zuidoost Friesland.


’t Paradyske is een kleinschalige accommodatie in het buitengebied van Oudehorne. Eigenaren Bert en Greetje kochten het huis met accommodatie in een andere staat dan als die vandaag de dag te vinden is.


Vroeger was deze accommodatie een klein maritiem museumpje. Officieel genaamd het ‘’Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Museum’’. Hier werd allerlei materiaal verzameld en tentoongesteld van de voormalige Nederlandse rederij. Het zwembad werd toen eens per jaar gebruikt voor bootjes ter herdenking van het vergane schip. Toen de vorige bewoner besloot te verhuizen is het museum ook opgehouden te bestaan. Greetje vertelt hoe ze na hun intrekken op de nieuwe locatie op het idee kwamen om er een Airbnb van te maken.
‘’Ik heb mijn leven lang in Friesland gewoond, vertelt Greetje. Eerst in Joure en daarna 25 jaar in de Hemrik waar ik uiteindelijk ook ben gaan samenwonen met mijn man Bert. In Hemrik hadden wij ook al een accommodatie die sommigen misschien bekend voor komt, genaamd; In de Praktijk. Uiteindelijk wilden we wel wat anders maar niet te ver uit de regio. We trokken een cirkel van een aantal kilometer en stuiten toen op deze schitterende plek’’.


De Airbnb, wat overigens iets anders is dan een B&B, is pas sinds vorig jaar januari open. Er moest eerst geklust worden om de accommodatie in de stijl te krijgen die Greetje en Bert voor ogen hadden.‘’Mijn man is erg goed in klussen en handig met het maken van dingen. Toen wij ook met het huisje aan de slag gingen was hij plots ergens anders bezig om de loungehoek te bouwen. Dat kreeg toen even voorrang op de rest omdat het zo’n leuk idee was’’. Hetzelfde geldt voor de binnenkant van het huisje. Daar zijn gaandeweg ook steeds details bijgekomen die de mensen overigens zelf moeten zien te ontdekken. ‘’Dat houdt het verblijf ook uniek en ik wil ook niet alles verklappen’’, vertelt Greetje trots.


Over het algemeen komen allerlei doelgroepen af op de accommodatie. Voornamelijk mensen uit Nederland, Belgie en Duitsland die van de rust en natuur houden. ‘’Vanaf hier is eigenlijk het hele Noorden van Nederland gemakkelijk te ontdekken. Je bent zo in Groningen, Drenthe en de andere kant van Friesland. Zelfs de Waddeneilanden zijn dichtbij. Het idee dat je dan even kan terugtrekken naar een rustige plek waar niemand je stoort vinden veel mensen fijn denk ik’’, aldus Greetje.
’t Paradyske is te vinden op Airbnb en een prachtige plek waar je even kan genieten van de rust en vrijheid. Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit verhaal en zoek je meer informatie? Check de website van ’t Paradyske via de links hieronder en vergeet ook niet een leuke recensie achter te laten voor Bert en Greetje mocht je er een keer verblijven.
Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt en nog op zoek naar meer leesvoer? Kijk dan nog eens rond op onze verhalenpagina waar je nog meer informatie vindt over Gorredijk en omgeving. Onze lokale mensen vertellen je graag hun verhaal en waarom je eens een bezoek aan Gorredijk zou moeten brengen!

Comentarios


bottom of page