top of page

Fanatiek onderneemster Wilma

Twee ondernemingen runnen en succesvol zijn? Onderneemster Wilma de Bruijn heeft het in haar en weet precies hoe ze haar ondernemingen kan combineren. Maar wat is het verhaal achter het starten van een rustpunt voor toeristen en een onderneming die borrelplanken opmaakt?


Oliva Bites&More

In najaar van 2020 zag Wilma een kans om een onderneming op te starten. Het was lockdown en de horeca was dicht. Dus besloot Wilma om borrelplanken aan huis te gaan bezorgen. '' Eerst was het een hobby maar we hadden na veel complimenten door dat het steeds beter in de smaak viel in de omgeving. Ik heb samen met mijn dochter een passie voor lekker eten maken en het mooi presenteren van eten. Dit was dus een perfect moment om van deze hobby een onderneming te maken'', aldus Wilma.


In Gorredijk en omgeving was nog geen bedrijf die borrelplanken opmaakte en bezorgde. Wilma maakte haarzelf met het opstarten van de onderneming dus meteen uniek en dat was te merken. ''Mensen zijn er dol op, toch even dat momentje van samen zijn en iets lekkers eten met familie of vrienden was nu toch mogelijk''.


Ook is de borrelplank razend populair als cadeau. En het is ook nog eens samengesteld met producten uit de regio. ‘’De kazen komen van Kaasboerderij De Deelen en verschillende worsten komen van Slagerij Zijlstra en De Borrelworst uit Bontebok. En mocht je een vegetarische plank willen dan is dat ook mogelijk''.


Wilma werkt ook samen met B&B ’t Lytse Húske en accommodatie het Witte Kerkje van Hemrik. Ze verzorgd hier namens Oliva Bites&More het ontbijt. Bij het afleveren van de borrelplank doet ze dit graag persoonlijk. ''Zo weet je dat de plank net zo netjes aankomt als op de foto''.


Rustpunt de Twee Lindes

De Twee Lindes bevindt zich ook op het terrein van Wilma. Op een dag stond ze in de tuin en hoorde ze mensen praten over hoe mooi de omgeving hier is. Toen besloot ze om het stukje tuin, dat ze toch niet vaak gebruikten, te veranderen in een Rustpunt.


Een Rustpunt is een locatie waar je even tot rust kan komen. Ieder punt is gelegen aan een wandel- of fietsroute. Vaak op het erf van een particulier. In Nederland vind je ruim 600 rustpunten. Je herkent een punt altijd aan een bordje met de naam Rustpunt of je kan ze vinden op de app met overzichtelijke kaart.


Als je op ontdekking gaat in de omgeving van Gorredijk kan je dus gebruik maken van dit punt bij de Warme Hoek in Gorredijk. Je kan zelf een bakje koffie of thee klaarmaken en als je zin hebt in iets te eten dan is dat ook mogelijk. Vaak komt Wilma even om de hoek kijken of alles goed gaat en vertelt ze je graag wat meer informatie over de omgeving.


Vanaf dit Rustpunt heb je schitterend uitzicht op de Turfroute en zie je in de zomer tal van bootjes voorbijkomen. Ook kan je vanaf hier gemakkelijk naar het centrum van Gorredijk wandelen of fietsen. Je kan er ook voor kiezen de andere kant op te gaan en het historische dorp Terwispel te bekijken.
Dus als je in Gorredijk verblijft is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij dit Rustpunt tijdens je wandel- of fietstocht. Of om tijdens je overnachting in Gorredijk een heerlijke borrelplank te bestellen als lekker hapje tussendoor!Vond je dit een leuke blog en kan je niet wachten op meer? Deel dan deze blog met je vrienden, familie en kennissen en dan zorgen wij ervoor dat je nog meer verhalen van de lokale ondernemers ziet verschijnen op deze website!


Ben je nieuwsgierig geraakt naar Oliva Bites&More of Rustpunt de Twee Lindes? Neem dan eens een kijkje naar de volgende links.


Website Oliva Bites&More: https://olivabitesandmore.nl/

Website Rustpunten: https://www.rustpunt.nu/


Comments


bottom of page