top of page

Even afkicken van de online wereld


Al 21 jaar runnen ondernemers Linda Eppinga en Clemens Kamsma boekhandel Planteyn in Gorredijk. Boeken zijn weer hip en vooral populair om even te ontsnappen aan de drukte die mensen ondervinden in de snelgroeiende online wereld.Een informatief boek, een inspirerend boek of een boek voor kinderen. Je vind alles in deze knusse winkel aan de Langewal in Gorredijk. Gelegen langs de befaamde Turfroute is de winkel op loopafstand bereikbaar vanaf de parkeerplaatsen bij de Albert Heijn en Aldi. De winkel is knus en gezellig aangekleed en dus ook leuk om even doorheen te sneupen.


Linda en Clemens kunnen je van alles vertellen over boeken. Ze zijn beide grote boekenliefhebbers en staan als sinds jonge leeftijd tussen de boekenplanken. Ze onderscheiden zich in de klantvriendelijkheid en kennis. ''Mensen kunnen online soms moeilijk een boek vinden die aan hun behoeftes voldoet. Hier in de winkel kunnen we doorvragen en er achter komen wat voor boek iemand zoekt'' aldus Linda over waarom een fysieke boekwinkel zeker nog bestaansrecht heeft.


Zelf omschrijven ze de winkel ook als een echte ontmoetingsplek. Jong en oud komt hier samen en een gesprek is vaak makkelijk gemaakt. Er staat ook een koffietafel in de winkel waar mensen even kunnen zitten om na te denken over een keuze of om even gezellig bij te kletsen. De boekhandel is een plek waar kennis en informatie van generatie op generatie doorgegeven wordt.


Naast boeken zijn er ook hobbyartikelen, schoolspullen, kinderspeelgoed en kantoorartikelen verkrijgbaar in de winkel. En de vraag of Linda en Clemens al uitgekeken zijn was makkelijk beantwoord. Nee. ''Als eigen ondernemer kan je iets bedenken en zeggen, dit gaan we uitproberen! Dat houdt het ook spannend en leuk. We zitten nog vol nieuwe ideeën en ben nog niet van plan er mee te stoppen!''


Neem bij een bezoekje aan Gorredijk dus zeker eens een kijkje bij deze enthousiaste lokale ondernemers!Vond je dit een leuke blog en ben je enthousiast naar meer verhalen van de locals? Deel dan deze blog met je vrienden, familie en kennissen. Dan zorgen wij ervoor dat er meer inspirerende verhalen blijven verschijnen op de website!


Als je op zoek bent naar meer informatie over boekwinkel Planteyn kan je een bezoek brengen aan de website in de link hieronder. Of een kijkje nemen op de social media kanalen van Planteyn.コメント


bottom of page