top of page

Een bijzondere B&B langs de Turfroute

In Gorredijk kan je overnachten op een bijzondere locatie. Op steenworp van het centrum en naast de Turfroute. B&B t' Lytse hûske ligt op een verborgen plek die je normaal gesproken nooit gezien zou hebben.


Een B&B beginnen stond helemaal niet op de planning voor Anne en Hilda toen ze begin 2021 op de Warme Hoek in Gorredijk kwamen wonen. Eerst het huis maar naar onze stijl maken en dan kijken we verder. Maar de omgebouwde schuur wekte op een gegeven moment toch enige interesse.


In het voorjaar van 2021 was er een heftige periode met veel coronabesmettingen. Helaas trof dit ook Hilda en Anne ook al was dit gelukkig niet ernstig. Maar om toch werkzaamheden door te zetten bedachten ze een oplossing. Hilda stelde voor een paar dagen te overnachten in de omgebouwde schuur om zo besmetting te voorkomen en uit te rusten.


Na een aantal dagen overnacht te hebben in de schuur ontstond het idee om er een B&B van te maken en te verhuren. Het plekje was namelijk zo goed bevallen dat Hilda en Anne het zonde vonden om er niks mee te doen. ''Het voelde als een klein vakantiehuisje, een tiny house, met alles wat je nodig hebt als je er even tussenuit wilt.''


Eerst werd er geprobeerd om zelf het huisje te verhuren via social media. Het liep nog niet erg storm en dus zochten ze naar een optie om de B&B beter te promoten. Via de website bedandbreakfast.nl werd uiteindelijk een goed kanaal gevonden. Na het aansluiten bij de organisatie begon het echt te lopen.


Hedendaags komen mensen vanuit heel Nederland naar B&B t' Lytse hûske. Als je op bezoek komt in Gorredijk en je van plan bent langer te verblijven is dit zeker een geschikte locatie om te overnachten. Je bevindt je vlakbij het centrum van Gorredijk die je lopend, op de fiets, met de auto en zelfs varend kan bereiken.


Bij de B&B hoort een eigen oprijlaan. Je hebt dus ook je eigen in- en uitgang naar de accommodatie. ''Zo heeft de gast toch wat meer privacy en kunnen wij zelf ook nog ongestoord werkzaamheden voortzetten zonder onze gasten in de weg te zitten'', aldus Hilda.


Voor een ontbijtje schakelt Hilda de buurvrouw in. De in 2020 opgestarte onderneming Oliva Bites & More van moeder Wilma en dochter Maartje verzorgd namelijk ook op aanvraag ontbijt voor de B&B. Als je dit aangeeft bij Hilda wordt de rest voor jou geregeld en sta je in de ochtend op met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Met als kers op de taart een schitterend uitzicht op de Turfroute.Vond je dit een leuke blog? Deel het dan verder met je vrienden, familie en kennissen. Dan zorgen wij ervoor dat er meer van dit soort inspirerende verhalen op de website blijven verschijnen!


Ben je nieuwsgierig naar meer informatie of wil je graag contact opnemen met B&B t' Lytse hûske? Klik dan verder op de link naar de Facebook of Instagram pagina hieronder. Of bekijk de website van bedandbreakfast.nlComments


bottom of page