top of page

Van de lokale media: Hoe ziet Gorredijk er in 2030 uit?


Centrummanager Jaimy Bethlehem toont een van de posters die verspreid door Gorredijk worden geplaatst aan inwoner Chris Bruinsma.

GORREDIJK Onder de noemer It giet oan op De Gordyk is een groepje inwoners en ondernemers van Gorredijk al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een visie op de toekomst van het centrum van Gorredijk. De visie richt zich op 2030. Dan moet Gorredijk de meest leefbare kern van Zuidoost-Fryslân zijn. 


“Dat lijkt een grote ambitie”, aldus centrummanager Jaimy Bethlehem. “Maar dat moet kunnen lukken als de inwoners van Gorredijk het ook echt willen. En als we het als dorp niet samen doen, dan bepalen uiteindelijk anderen hoe het er in het dorp uit komt te zien. Dan hebben we als Gorredijk liever zelf de touwtjes in handen.” 


Op woensdag 17 januari (19.30 uur) is er in de theaterzaal van De Skans een bijeenkomst waarbij iedereen kan meepraten over hoe het verder moet met het centrum van van Gorredijk. Het is de plek om ideeën uit te wisselen en de projectgroep te voeden met nieuwe gezichtspunten. Moet Gorredijk bijvoorbeeld een parkeergarage met betaald parkeren krijgen? Of moet de Hoofdstraat helemaal worden afgesloten voor verkeer? Verdient Gorredijk een fastfoodrestaurant of een groot hotel? Misschien op de huidige plek van De Skâns? Of kan de vaart door het centrum beter worden dichtgegooid? Ter voorbereiding op de bijeenkomst worden overal in Gorredijk posters opgehangen met prikkelende vragen.


Dit is een artikel van lokale krant Sa. Kijk voor meer artikelen over Gorredijk en omgeving op hun website en bijhorende media: https://www.sa24.nl/

Comments


bottom of page