top of page

Projectgroep maakt de eerste meters

De projectgroep die bezig is met plannen voor het centrum van Gorredijk maakt de eerste meters. Een groep van tien enthousiastelingen bestaande uit enthousiaste ondernemers en inwoners is sinds de weken na de zomervakantie druk bezig met het verzamelen van informatie. De diversiteit in de groep zorgt voor een creatieve chemie waaruit mooie ideeën ontstaan die verder uitgewerkt zullen worden.Actiepunten tot januari 2024

De projectgroep is bezig met het realiseren van een burgerparticipatiebijeenkomst en bijhorende campagne. Dit om op 17 januari 2024 zoveel mogelijk inwoners uit Gorredijk naar de theaterzaal van De Skans te halen.


De burgerparticipatiebijeenkomst zal in het teken staan van de inwoners van Gorredijk en wat deze voor het centrum willen. Nu en in de toekomst. Dit kan gaan over wat mensen op dit moment missen in het centrum maar bijvoorbeeld ook over hoe ze het graag zouden willen zien. Het wordt een interactieve avond waarbij iedereen vrij is om zijn of haar ideeën te delen en daar ook over te sparren.


De projectgroep is bezig met een ludieke campagne op te zetten waarbij veel gedeeld zal worden op sociale media, deze website en de krant. Maar er gaat ook fysiek in Gorredijk een en ander verschijnen waarmee we de aandacht van de inwoner proberen te trekken. Het is een enthousiaste fase waarin we veel creatieve ideeën tot werkelijkheid laten komen.


Actiepunten vanaf januari 2024

Vanaf januari wordt er gas gegeven. Er zal veel promotie verschijnen online en offline waarmee we een laatste aanzet doen richting de bijeenkomst. Vanaf de bijeenkomst gaan we echt aan de slag. We hebben dan veelvuldig informatie verzameld en het complete dorp de kans gegeven om mee te denken in plannen voor het centrum.


Vanaf dat moment is het een kwestie van filteren en uitwerken. We zullen kijken welke onderwerpen erg leven in het dorp maar ook wat als onnodig wordt beschouwd. Actie ondernemen kan namelijk ook betekenen dat we sommige dingen misschien niet meer moeten doen.


Uit het filteren en uitwerken van al deze informatie zullen plannen ontstaan die op korte termijn en dus snel uit te voeren zijn. Wij noemen dit de ''quick-wins''. Quick-wins zijn een fantastisch middel op mensen enthousiast te krijgen. Je ziet namelijk meteen verandering, er gebeurd iets.


Maar er zullen ook lange termijn plannen zijn. Belangrijk, want het kan een centrum maken of kraken. Als er geen langetermijnplannen zijn gebeurd er maar wat. Dat hoeft niet erg te zijn maar je wilt toch als Gorredijkster een centrum hebben waar je trots op bent en waar je je thuis voelt?


Zien we jou ook op 17 januari?Namens,


Projectgroep dorpsplannen Gorredijk


댓글


bottom of page