top of page

Hoe Christa als introvert persoon een extravert persoon werd

Van een bijbaan in de supermarkt en kroeg naar een 40-urige baan in de supermarkt. En uiteindelijk na jaren bij een drogist te hebben gewerkt weer terug in de supermarkt maar wel als manager van drogisterij Etos. Als je Christa haar carrière zo opsomt is ze nu eindelijk terecht gekomen waar een combinatie van alles bij elkaar komt.


Christa geeft veel om haar team. ‘’We hebben een mooie mix tussen jong en oud. Dat zorgt ervoor dat je altijd weer wat te bespreken hebt met elkaar. Het is ook leuk om te zien hoe gedreven je collega’s zijn en ook weer iedere dag iets nieuws leren als ze in de winkel staan. Ik zelf ook, je bent nooit uitgeleerd’’.


Wat haar een goede manager maakt? ‘’Ik denk dat ik veel aandacht geef aan mijn collega’s. Je kan altijd met alles bij mij terecht en daar over praten. Overigens niet alleen mijn collega’s maar ook klanten. Veel mensen moeten vaak even iets kwijt en praten daar graag even met iemand over. Dat maakt het werken in deze winkel ook zo leuk. Je hoort iedere dag weer een ander verhaal en leert ook weer iets over iemand. En het allermooiste moment is vaak als je deze persoon weer blij kan maken met iets. Of het nu om een product gaat of gewoon even een gesprekje voeren’’.


Van introvert naar extravert

Maar Christa was niet altijd een persoon die tussen de mensen stond en makkelijk met iedereen een gesprekje aanging. ‘’Onee echt niet. Ik was vroeger echt heel angstig en verlegen. Het liefst werd ik niet gezien en ging ik onopgemerkt aan alles en iedereen voorbij. Uiteindelijk begon ik in de kroeg te werken als bijbaan en later in de supermarkt. Daar leer je praten met mensen en knoop je steeds gemakkelijk een gesprekje met iemand aan. Vanaf dat moment ben ik wat buiten mijn schulp getreden’’.


Niet ambitieus maar wel leergierig

Op de vraag waar sta je over 10 jaar geeft Christa een duidelijk antwoord. ‘’Ik heb geen flauw idee. Ik ben een persoon die hard werkt maar verder totaal niet ambitieus is. Ik vind alles wel prima zoals het nu is en heb het naar mijn zin. Het klinkt misschien raar maar aan de andere kant is het toch ook heel fijn dat alles nu goed gaat?’’.

Met ‘niet ambitieus’ wil Christa niet zeggen dat ze nergens voor gaat. ‘’Ik heb vroeger een VWO diploma gehaald en mijn propedeuse gehaald in biologie. Daarnaast heb ik ook een zelfstudie gedaan om gecertificeerd drogist te worden. Als ik echt ergens voor ga dan doe ik het ook goed en met 100% inzet. Maar als ik eenmaal gesetteld ben vind ik het ook goed genoeg’’.


Teamspirit

Het team is de basis voor succes zeggen ze vaak en dat vind Christa ook. ‘’We hebben een mooie combinatie van wat jongere en oudere mensen in het team. Dat zorgt voor een leuke sfeer en je hebt altijd weer andere gesprekken. Iedereen heeft ook weer een bepaalde rol in het team. Zorgzaam, een luisterend oor zijn, de harde werker of juist beschikken over ontzettend veel kennis. Al die eigenschappen maken het team compleet en we vullen elkaar daarom ook goed aan’’.


Samen met het team helpt Christa dagelijks veel mensen. De succesformule? ‘’Ik denk dat we als team veel vertrouwen in elkaar hebben en aanvoelen als er iets veranderd moet worden. Dan overleggen we altijd goed met elkaar en delen we ideeën. Omdat je hier bij een franchise ondernemer zit is er vaak meer mogelijk dan je denkt’’.Vond je dit een leuke blog? Lees dan verder op onze blogpagina over meer ondernemers in Gorredijk. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de website en socials van Etos Gorredijk:


Comments


bottom of page