top of page

Het aanstekelijke optimisme van Wietske zet Gorredijk in beweging

Het zal de oplettende kijker waarschijnlijk niet zijn ontgaan… Afgelopen zomer was de Compagnonsvaart in Gorredijk druk bezocht met suppers. In de zomerperiode is Wietske vooral op de sup in Gorredijk en omstreken te vinden. Daarnaast is ze ook wekelijks te vinden in het bos van Beetsterzwaag voor de cursus Mindful run of Mindful walk. En met enige regelmaat wordt er een leuke run of walk georganiseerd waarbij men op inschrijving deel kan nemen. Prachtige loopjes in de naaste omgeving van Gorredijk. Zo zijn de Dellebuursterheide en de Kiekenberg wel één van haar favoriete locaties.

Mind and Running is in oktober 2019 opgericht door Wietske Beenen – Peenstra. Wietske is al zo’n 19 jaar werkzaam als floormanager en sportinstructrice bij Sport en- ontspanningscentrum Kortezwaag.


Al 21 jaar loopt Wietske met grote regelmaat hard en geniet ze nog steeds elke keer van de prachtige natuur en mooie routes die Opsterland kent. ‘Ik wil graag mijn ervaring, optimisme en energie delen. Ik hoop hierdoor zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Sporten moet leuk zijn en daarbij hoort een stukje ontspanning. Daarom wil ik met mijn cursussen Mindful run en Mindful walk inspanning en ontspanning combineren en daardoor mensen stimuleren om plezier in bewegen te krijgen’, aldus Wietske.


Je kunt terecht bij Mind and Running voor een 5 weekse cursus Mindful Run of Mindful Walk. Dit is een prachtige combinatie van mindfulness en bewegen. Een cursus waarin ademhaling en mindfulness technieken toegepast worden in combinatie met het hardlopen of wandelen. Zonder prestatiedruk lekker bewegen buiten in de natuur. De cursus heeft onder andere als doel je ademhaling te verbeteren zodat je gemakkelijker en beter gaat lopen. Daardoor krijg je weer plezier en energie in bewegen!


Maar dat is nog niet alles. Je kan bij Wietske ook suppen. Stand Up Paddling (SUP) was afgelopen zomer een groot succes op de Compagnonsvaart in Gorredijk. Maar wat is dat suppen nou precies? ‘Het is een soort van “surfen” waarbij je op een surfboard staat en je je voortbeweegt met een paddle. Door het gebruik van de SUP paddle is er, in tegenstelling tot surfen, geen wind nodig om dit type surfen te kunnen beoefenen. En het leuke is, suppen is een prachtige combinatie van inspanning en zeker ook veel ontspanning’, verteld Wietske enthousiast.Dus mocht je een leuke activiteit zoeken in de omgeving van Gorredijk? Dan weet je nu waar je moet zijn!


Vond je dit een leuke blog en kan je niet wachten op meer verhalen van de locals? Vergeet dan niet om deze blog te delen met je familie, vrienden en kennissen. Dan zorgen wij ervoor dat er nog meer van dit soort inspirerende verhalen op de website verschijnen!


Voor meer informatie vind je Mind and Running op social media en de website!


Comments


bottom of page