top of page

Evert zijn enthousiasme leert honden en mensen elkaar te begrijpen

Enthousiast maar ook beheerst. Dat is meteen de indruk die je krijgt als je Evert voor het eerst ontmoet. Deze twee eigenschappen weet Evert perfect te vertalen naar zijn grootste passie. Het trainen van honden. Met zijn eigen onderneming Kynosportief probeert Evert mens en hond in een gezonde balans te brengen.


Wat voor weer wordt het vandaag? Is het niet te warm voor de hond om een training te doen? Dit is een kleine greep uit de gedachtegang van Evert. Hij denkt altijd vanuit het perspectief van de hond in plaats van de mens. ‘Maar uiteindelijk moet je beide werken aan hoe je het beste met elkaar omgaat. Elkaar begrijpen, dat is het belangrijkste. Elkaars zwakke en sterke punten kennen’, aldus Evert. De vernieuwende manier van werken heeft een positief effect op mens en dier.


‘Ik werk in kleine groepen. Zo kan ik iedereen genoeg aandacht geven en leren de honden en baasjes elkaar ook veel beter kennen. Iedere hond is anders, net zoals iedere mens anders is. Het is belangrijk dat ik beide genoeg aandacht kan geven. Ik leer net zoveel over de baasjes van de hond als over de hond zelf. En het liefst laat ik het baasje van de hond zelf zoveel mogelijk nadenken over wat het juiste is om te doen. Vaak zijn het kleine dingetjes die maar veranderd hoeven te worden en zie je de relatie tussen hond en baasje al na 1 week verbeteren’.


Carrièreswitch

‘Ik zat eerst in de evenementenbranche. Maar toen de pandemie uitbrak in 2020 werd ik gedwongen naar andere opties te kijken. De overheid zei dat we als ondernemers creatief moesten gaan nadenken dus dat heb ik gedaan. Ik had al een grote bus voor de evenementen en de passie voor honden trainen is er altijd geweest. Toen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mij gaan focussen op het verzorgen van hondentrainingen’.


Positief denken

Evert werkt vanuit een positief opzicht. Dat betekend dat je de hond met respect behandeld en elkaar leert begrijpen. In plaats van te schreeuwen naar de hond wordt je geleerd de hond te observeren en te kijken waarom deze zo reageert. Door alles dus positief aan te leren wordt een hond over het algemeen ook rustiger en begripvol. ‘Iedere hond is anders en ieder ras kent zijn eigen eigenschappen. Het is dus belangrijk deze eigenschappen te herkennen en daarmee te leren werken’.


Vaak is het de houding van mensen die de hond doet reageren. ‘Ik werk dus samen met het baasje aan bijvoorbeeld de lichaamshouding en de manier waarop de hond het liefst benaderd zou worden’.


In een loods in Gorredijk heeft Evert een complete baan uitgezet waar hij samen met baasjes puppy’s kan trainen. Met goed en slecht weer. Voor de grotere en volwassen honden gaat hij vaak met de bus naar een locatie, zoals bijvoorbeeld het bos, centrum of andere plekken.Ben je nou nieuwsgierig of Evert jou kan helpen met het trainen van je hond? Neem dan eens een kijkje op de volgende kanalen:


コメント


bottom of page