top of page

Een unieke winkel in het Noorden

Het begon op de jaarlijkse markt in het dorpje Jubbega. Met een simpele partytent en wat

uitstallingsmogelijkheden stond er een kraampje met gerestylede landelijke woonmeubels. ‘Vanaf dat moment is het eigenlijk steeds serieuzer geworden tot wat het nu is’, aldus Aleta.


Aleta is eigenaresse van landelijke woonwinkel Us hûs ús thús. Een unieke winkel in het noorden van Nederland. ‘Er zijn maar heel weinig landelijke woonwinkels in Noord-Nederland en al helemaal in Friesland. Je vindt dit soort winkels normaal gesproken veel meer in het midden van het land rond de rivieren’.


Steeds iets groter

Waar het begon met een winkelpand in het centrum van Jubbega is Us hûs ús thús inmiddels uitgegroeid tot een ware woonwinkel. Dus toen zich een kans voordeed om een groter pand in Gorredijk te huren besloot ze ervoor te gaan. In oktober 2020 zijn ze verhuisd naar een groter pand in Gorredijk. De plek is anders, maar de landelijke sfeer is gebleven.


In Jubbega hield ze zich vooral bezig met het restylen van meubels en de verkoop daarvan. Sinds de verhuizing naar Gorredijk is ze gestopt met het restylen van meubels en verkoopt ze een prachtige collectie oud houten meubels. De winkel is ingedeeld in mooie sfeerkamers zodat er veel te zien is.


Een echte sfeerbeleving. Maar daarnaast is er ook volop keus op het gebied van woonaccessoires. Naast meubels en woonaccessoires kunnen klanten terecht voor mooie en betaalbare cadeautjes. Zodat de winkel niet alleen maar leuk is voor de landelijk wonen liefhebbers.


Ondernemen met gevoel

Het is natuurlijk super om van je passie je werk te kunnen maken! Aleta wordt er ook erg blij van om klanten te kunnen inspireren. Maar verder is het runnen van een eigen bedrijf natuurlijk keihard werken en leren. Het op zoek gaan naar en het inkopen van een mooi assortiment is iets waar ze acht jaar geleden nog geen enkele ervaring mee had. Maar zo langzamerhand is er een prachtig assortiment samengesteld waar ze enorm trots op is.


Aleta haalt vooral inspiratie van Instagram en uit tijdschriften zoals Wonen landelijke stijl en de Landelijk wonen. Maar ook in hotels, restaurants en winkels let ze altijd op de inrichting. “Het

leukste is om er vervolgens toch je eigen draai aan te geven!”


‘Het is altijd weer een uitdaging om een nieuwe sfeer in de winkel te brengen. Je

moet proberen iets uit te stralen en een gevoel te creëren bij de klant. Bij een landelijke woonwinkel voelt dat een beetje als in een echt huis binnenkomen waarin elke kamertje weer anders is’.


De toekomst

De toekomst voor de winkel ziet er positief uit. ‘De afgelopen maanden zijn echt boven verwachting goed gegaan. Maar nu is het uiteraard zaak om alles vast te houden en zo door te gaan’. Met een vernieuwde website in aankomst moet het bereik van Us hûs ús thús nog groter worden en mensen naar de winkel trekken.


Een andere wens die ze graag vervuld ziet worden is dat het winkelend publiek van Gorredijk meer gespreid wordt. ’Nu komen veel mensen binnen bij het parkeerterrein van de Albert Heijn en Rinsma. Vanaf daar is het voor de meeste mensen vrij onbekend welke kant ze op moeten om meer winkels te vinden. Een mooie overzichtelijke map of wegwijzers op meerdere plaatsen in het dorp kunnen ervoor zorgen dat iedere winkel in Gorredijk gezien wordt’.


Als je in Gorredijk bent mag je deze unieke landelijke woonwinkel dus zeker niet vergeten te

bezoeken. Je vindt Us hûs ús thús naast Museum Opsterlân op de Hoofdstraat 63A.Vond je dit een interessante blog en kan je niet wachten op meer verhalen van de locals? Deel dan deze blog met familie, vrienden en kennissen. Dan zorgen wij ervoor dat er nog meer van dit soort verhalen op de website verschijnen.

Vergeet Us hûs ús thús ook niet te volgen op social media en neem ook eens een kijkje op de website.


コメント


bottom of page