top of page

Bij Sytse sporten is net even anders dan in de sportschool

Je zal het niet snel verwachten maar in het karakteristieke houten pand van de gebroeders Posthumus aan de Molenwal wordt fanatiek gesport. Sytse is met zijn eigen FSB (Fitter Sterker Beter) Academy succesvol bezig naam te maken in Gorredijk en omstreken. Zijn expertise in voeding en passie voor sporten komen hier mooi samen en helpen anderen fitter, sterker en beter te worden.


Sytse heeft de sportopleiding CIOS gedaan en is zich daarna gaan verdiepen in de voeding. Al vanaf jongs af aan zit de sportiviteit er flink in bij Sytse. Hardlopen, fietsen en zoveel mogelijk met sport bezig zijn. ‘’Hardlopen vind ik het leukst, heerlijk even ontspannen door de weilanden of bos is goed om de gedachtes te verzetten’’.


Hij is nog maar 24 jaar maar heeft het ondernemerschap altijd in zich gehad. ’’Ik had altijd ideeën en een eigen manier bij alles wat ik deed. Dat zijn ideale eigenschappen voor het ondernemerschap. Na het afronden van mijn studies en ervaring te hebben opgedaan bij sportcentrum Unifit leek het mij een goed moment om zelf met iets te beginnen’’.


Sport en voeding in balans

Sytse biedt met zijn onderneming een nieuw concept aan. ‘’Ik breng voeding en sporten dichter bij elkaar. Deze twee in balans hebben is ontzettend belangrijk om je fitter te voelen. Ook doe ik iedere training persoonlijk. Dan maken we een afspraak en stel ik een training op maat op. Dan geef je echt een stukje persoonlijke aandacht wat mensen vaak nodig hebben om gemotiveerd te worden’’.


Persoonlijk en kleinschalig

Het kleinschalig en persoonlijk aanbieden van binnen en- buitentrainingen valt in de smaak. ‘’Ik werk binnen in groepen van maximaal 6 personen en buiten 10 maar vaak zijn ze nog kleiner. Dan geef je iedereen genoeg aandacht en motiveer je elkaar ook. Veel mensen hebben een hekel aan de sportschool omdat er een bepaald imago heerst. Je hebt altijd iets en iemand waar je je aan spiegelt. Dan denk je, ik wordt nooit zo goed. Door hier juist persoonlijk en kleinschalig te trainen heb je het gevoel dat je de doelen bereikt en het wel kan’’.


‘’De sportschool is fantastisch maar voor sommige mensen gewoon niet ideaal. Sommige mensen houden van kleinschaligheid, persoonlijkheid en een andere sfeer. Hier sport je niet in een sportschoolgebouw maar in een oud karakteristiek pand waar de deuren altijd openstaan. Je doet oefeningen waar je wilt. Binnen of buiten in een rustige maar vertrouwelijke omgeving’’.


Over de locatie is Sytse ook dik tevreden. ‘’Ik ken de familie Posthumus van vroeger. Toen hier iets vrij kwam wist ik het meteen. De locatie en ruimte zijn perfect voor wat ik wil uitstralen. En daarnaast zit ik ook niet op het bedrijventerrein of midden in het centrum. Ik zit mooi tussen alles in en ben ook nog eens prima bereikbaar met de auto, fiets of lopend’’.


En of Sytse ooit nog plannen heeft voor de toekomst? ‘’Die heb ik zeker alleen wel hier in Fryslân. Ik ben een Fries, houdt van de taal en voel mij hier thuis. Ik wil hier blijven en zie geen reden om weg te gaan’’.


Vond je dit nou een leuk verhaal? Ontdek nog meer blogs over ondernemers of inwoners van Gorredijk en wie weet raak jij geïnspireerd door al deze verhalen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de socials of website van FSB Academy.


コメント


bottom of page