top of page

Bij Birgit herken je het dorpsgevoel tijdens je knipbeurt

Het spontaan ‘hoi’ zeggen tegen iemand op straat en dan ook een ‘hoi’ terug krijgen. Het klinkt heel makkelijk maar wordt tegenwoordig steeds minder gedaan. Dat is ook de reden waarom Birgit na al die jaren nog steeds van haar dorp Lippenhuizen houdt en haar hier thuis voelt. En in Gorredijk voelt ze dat dorpsgevoel ook en straalt ze dat gevoel met haar eigen kapsalon perfect uit naar haar klanten.


‘Het was spannend om te beginnen. Een eigen onderneming op je twintigste starten is niet iets wat ik zo snel verwacht had maar de kans deed zich voor en ik kon het niet laten schieten’, vertelt Birgit. Op de vraag of ze altijd al kapster wou worden weet ze een mooi antwoord te geven. ‘Ik kwam toevallig laatst een foto tegen van vroeger waar ik samen met mijn pake op sta toen ik nog klein was. Ik was zijn haar aan het knippen. Het heeft er stiekem dus toch altijd wel ingezeten dacht ik toen’.


Een kans

In december 2021 kreeg ze via haar buurvrouw te horen dat de vorige kapster in het gebouw van Unifit ermee zou stoppen. ‘ Is dat niet iets voor jou? ’, had ze te horen gekregen van haar buurvrouw. ‘Ik had altijd wel in gedachten dat ik ooit eens een eigen onderneming zou starten. Maar dat het zo vroeg op mijn pad zou komen had ik nou ook weer niet verwacht. Maar met wat hulp van mijn vader die interieurspecialist is was het gelukkig een stuk makkelijker met opstarten’.


Samen met haar vader heeft ze de kapsalon een nieuwe frisse look gegeven die bij haar past. Met zelfs een eigen ‘mannenhoek’. Birgit heeft naast haar kappersopleiding ook een barbiersopleiding gedaan en weet dus precies wat er gedaan moet worden om voor mannen de perfecte look te creëren.


Thuisgevoel

Dat dorpsgevoel vertaald zich ook zeker naar de kapsalon. ‘Bij binnenkomst bied ik mensen graag een bakje koffie aan en begint het gesprek vaak al vanzelf. Steeds heb je weer een ander verhaal en dat maakt het ook zo leuk. Het voelt voor mij ook echt niet als werken maar dat komt misschien ook omdat dit mijn passie is’.


Mensen voelen zich vaak snel op hun gemak door de uitstraling van de kapsalon. Het is dan ook een plek waar mensen vaak hun verhaal kwijt kunnen. ‘Mensen krijgen hier vaak een thuisgevoel en voelen zich op hun gemak als ik aan het knippen ben. Dat zorgt voor een relaxte sfeer en je bouwt tegelijkertijd ook een goede relatie op met je klanten waardoor ze bij je blijven terugkomen’.


Verder dromen

Op de vraag of haar droom al is voltooid heeft Birgit een duidelijk antwoord. ‘Ik zou nog graag willen uitbreiden naar een andere locatie en ook met twee of drie andere collega’s erbij. Dan heb je ook collega’s waarmee je kan praten. Dat had ik bij mijn andere werk wel en mis ik hier bij mijn eigen salon toch wel een beetje’.


Ze heeft nu een ideale locatie bij sportcentrum Unifit waar ze voor nu eerst tevreden mee is. Omdat ze ook in de omgeving van Gorredijk woont is dit een mooie start en kan het uiteindelijk alleen nog maar beter worden.Ben je nieuwsgierig naar Birgit haar haarstudio? Neem eens een kijkje op de volgende kanalen:

Comments


bottom of page