top of page

Van ‘’lelijke eend’’ naar een natuurhuisje

Net buiten Gorredijk gelegen aan de Oude Singel ligt een oude boerderij. Een voormalige boerderij met veel geschiedenis die je vandaag de dag nog kan terugzien wanneer je erin verblijft. B&B Singelstate is een prachtige locatie in het Friese landschap en is de ideale locatie om het noorden van ons land te ontdekken.


In mei 2019 trokken Jos en zijn vrouw Berta in op deze locatie in het buitengebied van Gorredijk. Het huis kent nogal een lange historie kwamen we in gesprek met Jos al snel achter. ‘’Vroeger is deze voormalige boerderij een tweedehands kledingwinkel geweest genaamd ‘’De Lelijke Eend’’ als ik het mij goed herinner. Onze huidige woonkamer was toen de winkel waar allerlei kledingstukken en curiosa te vinden waren’’.


Daarna is het huis weer verkocht aan iemand die de meeste mensen vast wel kennen. ‘’Voetbaltrainer Gertjan Verbeek heeft dit huis ook in bezit gehad. Hij heeft er nooit in gewoond maar de boel wel mooi opgeknapt. Toen hij het huis te koop zette kwam het bij ons in beeld en zijn wij naar dit gedeelte van Friesland verhuist’’.


In de opgeknapte boerderij zie je de contouren van vroeger nog terug. Dwarsbalken, een grote stalruimte die nu als woonkamer functioneert, een bedstee en de voormalige openhaard. Het voorste gedeelte van het huis wordt verhuurd als B&B. In het achterste gedeelte woont Jos met zijn gezin.Sinds kort is er nog een vorm van overnachten bijgekomen. ‘’We hebben ook een huisje laten bouwen in de tuin waar mensen ook in kunnen overnachten. Deze verhuren we via Natuurhuisje.nl en dat trekt weer een hele andere doelgroep aan dan de B&B die we via Booking.com verhuren. In de B&B zie je toch veel verschillende doelgroepen verschijnen. Van zakelijk tot familiebezoek. In het huisje vinden we toch vaak de natuurliefhebbers, fietsliefhebbers en rustzoekers terug’’.


Voordat Jos en zijn gezin naar deze locatie verhuisden hebben ze een groepsaccommodatie gehad in Blesdijke. ‘’Deze groepsaccommodatie bestaat nog steeds. Toen de locatie aan de Oude Singel te koop kwam te staan wilden we graag hier naartoe verhuizen. Een ander gezin heeft toen de groepsaccommodatie in Blesdijke overgenomen en die bestaat vandaag de dag nog steeds’’.


Jos heeft jaren gewerkt op Schiphol als boekhouder en besloot een aantal jaren geleden om voor zichzelf te beginnen. ‘’Dat heeft mij ook veel voordelen gebracht. Als zzp’er werk ik vanuit huis en kon ik in het begin veel meer tijd met de kinderen doorbrengen. Daar heb ik echt van genoten. Nu ben ik naast het werk in de tuin en in en om het huis, ook bezig met het ontvangen van gasten voor de B&B en het Natuurhuisje. Ik vind het verzorgen van een goed verblijf voor gasten ontzettend leuk om te doen. Experimenteren in de keuken is ook een grote hobby van mij en ik heb het gevoel dat ik die hobby zo ook een beetje kwijt kan bij het verzorgen van de gasten’’.Jos en zijn gezin ontvangen je graag in B&B Singelstate of het bijgelegen huisje. Mocht je er een keer verblijven vergeet dan niet om een leuke recensie achter te laten. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over Singelstate? Bekijk dan via onderstaande link de website.


Website Singelstate: https://singelstate.nl/


Vond je dit een interessant verhaal? Klik dan op een van de andere verhalen hieronder om nog meer over Gorredijk en omgeving te weten te komen.

Comments


bottom of page