top of page

Alien en Rogier doen alles net even anders

Met twee panden in de Hoofdstraat van Gorredijk en een breed assortiment in Jewellery & Fashion sla je bij de winkel van Alien en Rogier twee vliegen in een klap. Cuvi is een echte belevingswinkel waar je speciaal voor naar Gorredijk komt. In de winkels tref je een persoonlijk, professioneel en eerlijk team aan die je graag helpt met het uitzoeken van een complete look.


Rogier en Alien zijn beide via een verschillend pad bij Cuvi terecht gekomen. Alien had vroeger samen met haar schoonzusje een snoep & chocolaterie in Gorredijk. Bij sommigen zal bij het horen van de naam ‘’Tum Tum’’ een belletje gaan rinkelen. Rogier heeft een achtergrond in website ontwikkeling en reclame.


De naam Cuvi is een afkorting van Curriculum Vitae (CV). Een CV is persoonlijk en zegt iets over jezelf. Wat voor ervaring je hebt, waar je goed in bent en wat je leuk vind. Voor ons de perfecte naam, want sieraden, accessoires en fashion zijn zeer persoonlijk. Het is een verlengstuk van wie jij bent en zegt iets over je’’, aldus Alien en Rogier.


Een belevingswinkel

In de loop der jaren is het bedrijf aardig gegroeid. De eerste winkel aan de Brouwerswal werd al snel te klein en dus werd er neergestreken op de huidige locatie in de hoofdstraat van Gorredijk. Het assortiment groeide van wat ooit 5 merken waren naar een flink aantal richting de 90 merken. Ook kwam er na een aantal jaar een kledingwinkel bij. Als aanvulling op de persoonlijke look. Hoeveel er ook veranderd, er zijn een aantal dingen die Rogier en Alien nooit anders willen doen.


‘’De winkels moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Ongeacht of je nu veel of weinig te besteden hebt. Iemand die niet te veel wil uitgeven kan hier met een pracht sieraad weg gaan maar iemand die juist wat meer te besteden heeft kan hier ook heel goed slagen’’.


‘’Daarnaast willen we dat mensen ongedwongen kunnen rondkijken. Een juwelier is vaak een winkel waar je alleen binnenstapt als je daadwerkelijk iets gaat kopen. Dat gevoel willen wij klanten niet geven. Een bezoek moet ook gewoon voor de leuk zijn, even sneupen en dan later misschien denken ik kom nog eens terug. Ongedwongen maar wel met een persoonlijk, eerlijk en enthousiast team die altijd klaar staat om te helpen’’.


Internet als hulp maar wel beperkt

Wie de website van Cuvi bekijkt zal snel door hebben dat je naar de winkel moet komen om de sieraden of kleding te kopen. ‘’Winkelen moet een beleving zijn en de online verkoop in een webshop past gewoon niet bij onze persoonlijke manier van mensen helpen. We helpen wel via Whatsapp en geven daar ook advies op maat’’.


‘’Whatsapp is juist weer wat persoonlijker dan een webshop en via deze route kunnen we toch online aanwezig zijn en klanten helpen zonder dat we het persoonlijke klantcontact missen’’.


De toekomst

Over de toekomst zijn Alien en Rogier kort. ‘’We doen dit omdat we het leuk vinden. In vergelijking met andere ondernemers doen we dingen ook misschien net even anders. Soms geen plan maar op gevoel met dingen meegaan. Het zorgt ervoor dat iedere dag weer anders is en we zouden voor geen goud iets anders willen gaan doen’’.

留言


bottom of page