top of page

za 15 okt

|

Gorredijk

Theater de Skans: Grutte pier de film

Grutte Pier de Film “GRUTTE PIER” vertelt het magische verhaal van Friese klei grond. Bodem waar zoveel bloed is verspild, zoveel mensen het leven lieten voor vrijheid, zoveel geest in de aarde zit dat het tot de dag van vandaag voelbaar moet zijn.

Theater de Skans: Grutte pier de film
Theater de Skans: Grutte pier de film

Tijd en locatie

15 okt 2022, 20:15

Gorredijk, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk, Nederland

Over het evenement

Grutte Pier de Film “GRUTTE PIER” vertelt het magische verhaal van Friese klei grond. Bodem waar zoveel bloed is verspild, zoveel mensen het leven lieten voor vrijheid, zoveel geest in de aarde zit dat het tot de dag van vandaag voelbaar moet zijn. Natuurlijk is dit het levensverhaal van de Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, geboren in 1480, overleden in Sneek 1520. 

Maar het is ook het verhaal van de Slag bij Warns (of beter gezegd: die bij Stavoren) waar in 1345 veel doden vielen maar de Friese onafhankelijkheid ten opzichte van de Hollanders werd bevochten en gewonnen. Het is het verhaal van vandaag; hoe burgers van dit gebied zich nog altijd niet de wet laten voorschrijven door heersers uit het Westen of het Zuiden. 28 oktober in première, 15 oktober al in theater de Skâns te zien!! Inclusief een Filmcollege van filmmaker Steven de Jong en een afterparty met filmmuziek door Carla de Bruine. Acteurs: Elske DeWall, Bram van der Vugt, Syb van der Ploeg, Jan Arendz, Cas Jansen, Hilly Harms, Lourens van den Akker e.v.a.  

Zaterdag 15 oktober 2022  

Aanvang 20.15 uur  

Entree: € 20,00 (incl. consumptie)  

Voor aanvang film een inleiding door filmmaker Steven de Jong  

Na afloop film een afterparty met Carla de Bruine  

Skâns drankje met een plankje € 7,50

Tickets en informatie: www.deskans.nl

Deel dit evenement

bottom of page