top of page

zo 18 dec

|

Gorredijk

Stroatklinkers (i.s.m. ’t Nut Gorredijk)

De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als een gelegenheidsbandje voor een optreden in het toenmalige Groningstalige radioprogramma van RTV Noord. Bijzonder is dat de Stroatklinkers gekozen hebben voor het Groningse dialect in combinatie met zgn. bluegrass-muziek.

Stroatklinkers (i.s.m. ’t Nut Gorredijk)
Stroatklinkers (i.s.m. ’t Nut Gorredijk)

Tijd en locatie

18 dec 2022, 15:00

Gorredijk, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk, Nederland

Over het evenement

De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als een gelegenheidsbandje voor een optreden in het toenmalige Groningstalige radioprogramma van RTV Noord. Bijzonder is dat de Stroatklinkers gekozen hebben voor het Groningse dialect in combinatie met zgn. bluegrass-muziek. Dit is een muziekstijl ontstaan uit Ierse en schotse muziek, vermengd met muziek uit de slavenarbeid. Inmiddels spelen de Stroatklinkers ook een flink aantal Engelstalige nummers.

Omdat het radio-optreden veel te leuk uitpakte om het bij een eenmalig gebeuren te laten, zijn de Stroatklinkers – toen nog zonder naam – daarmee door gegaan. Omdat ze tijdens die uitzending nog geen naam hadden, werd er ter plekke door presentator Okkie Smit bedacht, dat de luisteraars een suggestie konden insturen. Uiteindelijk is toch gekozen voor de zelfbedachte Groningse naam “de Stroatklinkers”.  

Zondag 18 december 2022  

Aanvang 15.00 uur  

Entree: € 17,75 (incl. consumptie) leden van het Nut € 2,50 korting  

Skâns drankje met een plankje € 7,50   (na afloop van de voorstelling)

Meer informatie en tickets: https://skans.nl

Deel dit evenement

bottom of page