top of page

vr 18 aug

|

Gorredijk

Mr. Tambourine Man & Friends

Wie het geluid van de zomer van 1965 nog eens terug wil horen, maar ook wie gewoon wil genieten van een "Sunny Afternoon", is op vrijdag zondag 18 augustus van harte welkom in het centrum van Gorredijk.

Mr. Tambourine Man & Friends
Mr. Tambourine Man & Friends

Tijd en locatie

18 aug 2023, 17:00 – 21:00

Gorredijk, Gorredijk, Nederland

Over het evenement

We hebben weer een leuk nieuwtje voor jou! Op vrijdag 18 augustus is er op het podium aan de Langewal van 17:00 – 21:00 weer een ouderwetse ‘’Muziek op de Gordyk’’ avond te beleven!

Wie vrijdag 18 augustus nog op zoek is naar een leuke muzikale avond, attendeer ik graag op ons concert in het Friese Gorredijk. Concert? Ja, zo durf ik het dit keer wel te noemen. Want hoewel Gerard Rinsma samen met Henk Roodbergen al meer dan 20 jaar als straatmuzikanten duo hun aanstekelijke sound van de sixties heeft laten klinken, hebben ze begin van dit jaar versterking gekregen van een bevlogen percussionist en drummer met een nog langere staat van dienst. Samen met Jaap Eissens uit Assen brengen ze het optimistische geluid van de sixties weer tot leven. Met de authentieke jaren-zestig-gitaren, waarmee The Beatles en The Byrds en CCR destijds de wereld veroverden. Wie het geluid van de zomer van 1965 nog eens terug wil horen, maar ook wie gewoon wil genieten van een "Sunny Afternoon", is op vrijdag zondag 18 augustus van harte welkom in het centrum van Gorredijk.

Gerard Rinsma – gitaren, zang

Henk Roodbergen – basgitaar, zang

Jaap Eissens – slagwerk, percussie

Hun repertoire omvat muziek uit de Sixties en de Seventies: w.o. Creedence Clearwater Revival, The Beatles, The Byrds, The Kinks, The Monkeys, The Eagles en Simon & Garfunkel. Kenmerkend voor de groep is het 12 snarige gitaargeluid van Gerard en de melodieuze baspartijen van Henk, ondersteund door de diverse percussie-instrumenten van Jaap.

Al meer dan twintig jaar heeft Gerard Rinsma als Mr. Tambourine Man in diverse steden gespeeld; daartoe ooit aangezet door een straatmuzikant, die hij in het Deense Silkeborg zag optreden, startte hij in 1998 in diezelfde plaats en speelde daarna in vakanties in Scandinavische steden Oslo en Stockholm; in het Salzburg van Mozart en in Duitse steden als Berlijn, Keulen, Düsseldorf. Hij was een vaste gast op de Oranjefeesten in Apeldoorn, waar hij met zijn vrienden in 2005 een prijs won als leukste straatact en in 2009 zijn roze John Lennon bril aan de toenmalige minister-president Jan Peter Balkenende leende en waar hij in datzelfde jaar getuige was van de aanslag op koningin Beatrix; ook was hij jaarlijks een terugkerende attractie in Den Bosch. Ook Friesland werd regelmatig aangedaan; in 2013 in Sneek en in 2014 op het straatfestival in Leeuwarden en in 2015 zond de EO zelfs nog een televisieportret van hem uit.

Zien we jou ook op vrijdag 18 augustus?

Houd de website en social media van VisitGorredijk in de gaten voor up-to-date informatie.

Instagram: VisitGorredijk

Facebook: VisitGorredijk

Deel dit evenement

bottom of page