top of page

za 01 apr

|

Gorredijk

Lucas van Merwijk - Drums United

Drums United is terug met een gloednieuw en innovatief programma. De geschiedenis van de trommel zoals deze nog nooit eerder naar de theaters is gebracht.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lucas van Merwijk - Drums United
Lucas van Merwijk - Drums United

Tijd en locatie

01 apr 20:15

Gorredijk, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk, Nederland

Over het evenement

Drums United is terug met een gloednieuw en innovatief programma. De geschiedenis van de trommel zoals deze nog nooit eerder naar de theaters is gebracht. Mensen zijn duizenden jaren lang over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verhuisd. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij. De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met hen mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa.  

Drums en ritme hebben zich in de loop der jaren in talloze vormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de uitgebreide drumsets en drumcomputers van vandaag. Veel van het ritmische DNA is onveranderd gebleven en is te horen in de muziek die we in ons dagelijks leven horen. De fascinerende reizen die de drums samen met mensen over de wereld maakten, worden nu op een indrukwekkende en spannende manier getoond, Het is echter niet alleen drummen! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.  

De internationaal bekende topdrummer Lucas van Merwijk is zijn hele leven geobsedeerd door drums en reist de hele wereld over op zoek naar hun oorsprong.  

Zaterdag 1 april 2023  

Aanvang 20.15 uur  

Entree: €17,50 (incl. consumptie)   

Skâns drankje met een plankje € 7,50 (na afloop van de voorstelling)

Meer informatie en ticketverkoop op www.deskans.nl

Deel dit evenement

bottom of page