top of page

za 04 mrt

|

Gorredijk

Bart Chabot - woordkunstenaar

Bart Chabot, dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën.

Bart Chabot - woordkunstenaar
Bart Chabot - woordkunstenaar

Tijd en locatie

04 mrt 2023, 20:15

Gorredijk, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk, Nederland

Over het evenement

Bart Chabot, dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. In 1989 debuteerde Chabot in het theater met Remco Campert en Jan Mulder, in 1998 begon hij een theatertournee met Herman Brood en Jules Deelder en van 2005 t/m 2008 toerde hij met Martin Bril en Ronald Giphart. 

Chabot beleefde zijn literaire doorbraak naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren. Daarna heeft Chabot nog verschillende gedichtenbundels en romans uitgebracht. In 2022 won Bart Chabot de laatste Jip Golsteijn Journalistiekprijs voor zijn interview met Golden Earring-zanger Barry Hay. Voor de pauze leert je alles over Chabot tijdens een interview en na de pauze zal Chabot voorlezen uit eigen werk en vragen beantwoorden. Natuurlijk is er ook tijd voor een signeersessie.   

Zaterdag 4 maart  2023  

Aanvang 20.15 uur  

Entree: € 17,50 (incl. consumptie)   

Skâns drankje met een plankje € 7,50 (na afloop van de voorstelling)

Mee informatie en ticketverkoop op www.deskans.nl

Deel dit evenement

bottom of page