top of page

Sat, May 13

|

Gorredijk

Opening Turfroute Zuidoost Friesland in Gorredijk

Op zaterdag 13 mei vindt in Gorredijk na een paar jaar afwezigheid weer een officiële opening van de Turfroute plaats.

Opening Turfroute Zuidoost Friesland in Gorredijk
Opening Turfroute Zuidoost Friesland in Gorredijk

Time & Location

May 13, 2023, 11:00 AM – 5:00 PM

Gorredijk, 8401 CB Gorredijk, Netherlands

About the event

Op zaterdag 13 mei in het weekend voor Hemelvaart vindt in Gorredijk na een paar jaar afwezigheid weer een officiële opening van de Turfroute plaats.

Tijdens het evenement zullen een aantal historische vaartuigen uit de Gemeente Opsterland Gorredijk binnenvaren met hierop ‘’shantykoren’’ uit omliggende dorpen. Bij aankomst zal de route officieel geopend worden en is het nieuwe vaarseizoen begonnen.

Langs de wal zullen oude ambachten, oud Hollandse activiteiten, verkoop van historische producten en horecavoorzieningen te vinden zijn. Alles in het thema van de historische turfvaart die ooit in de regio Zuidoost Friesland heeft plaatsgevonden. Verder zullen er door de rest van het dorp ook activiteiten te vinden zij op locaties bij het Museum Opsterlân, Multifunctioneel centrum De De Skâns en het Albert Heijn Rinsma Modeplein.

We willen met door middel van dit evenement de regio Zuidoost Friesland op de kaart zetten en ook het dorp Gorredijk van haar mooiste kant laten zien. Een combinatie van de aanwezige turfhistorie, prachtige vaart en karakteristieke handelspanden moeten door de invulling van lokale ondernemers uit de regio een garantie voor een succesvol evenement zijn.

Houd voor meer informatie over dit evenement onze website in de gaten of volg ons op social media!

Share this event

bottom of page