top of page

Sun, Dec 11

|

Gorredijk

De Wâldsang

Brassband De Wâldsang werd begin jaren ’70 opgericht als koperensemble van de plaatselijke muziekschool in Buitenpost. In de jaren die volgden werd de band steeds succesvoller en won diverse brassfestivals en kampioenschappen.

De Wâldsang
De Wâldsang

Time & Location

Dec 11, 2022, 3:00 PM

Gorredijk, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk, Nederland

About the event

Brassband De Wâldsang werd begin jaren ’70 opgericht als koperensemble van de plaatselijke muziekschool in Buitenpost. In de jaren die volgden werd de band steeds succesvoller en won diverse brassfestivals en kampioenschappen. In totaal wist De Wâldsang de titel Nederlands Kampioen in de hoogste divisie 14 keer voor zich op te eisen en is daarmee de meest succesvolle Nederlandse brassband. 

Ook heeft de band de meeste Nederlandse deelnames aan de Europese Kampioenschappen op haar naam staan. In de beginjaren werd de band gedirigeerd door Tjeerd Brouwer, die de band haar beroemde warme sound gaf, vandaag de dag nog steeds hét kenmerk van De Wâldsang. Vanaf 1989 staat de band onder leiding van Rieks van der Velde, voormalig euphoniumspeler van De Wâldsang. Naast dirigent is Rieks ook een begenadigd arrangeur.  

Zondag 11 december 2022  

Aanvang 15.00 uur  

Entree: €15,00 (incl. consumptie)  

Skâns drankje met een plankje € 7,50   (na afloop van de voorstelling)

Meer informatie en tickets: https://skans.nl

Share this event

bottom of page