top of page

Sun, Apr 23

|

Gorredijk

De Spaanse gitaren van Douwes en Weierink

Het duo Jorrit Douwes en Pim Weierink presenteert een programma waarin de gitaar in al haar facetten tot haar recht komt.

De Spaanse gitaren van Douwes en Weierink
De Spaanse gitaren van Douwes en Weierink

Time & Location

Apr 23, 2023, 3:00 PM

Gorredijk, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk, Nederland

About the event

Het duo Jorrit Douwes en Pim Weierink presenteert een programma waarin de gitaar in al haar facetten tot haar recht komt. Het Spaanse temperament in combinatie met de eeuwenoude romantische klanken uit het vroege Zuid-Europa maken het een lentemiddag om heerlijk weg te dromen bij de magie van de Spaanse gitaar. 

Het programma zal bestaan uit bewerkingen en composities voor klassiek gitaar. Bijzonder is de requinto gitaar waarmee het zelden uitgevoerde Grosses duo in a-moll van Ferdinand Rebay zal worden uitgevoerd. In de variaties op een thema van Johannes Brahms komt de bewerking van het legendarische duo Julian Bream & John Williams opnieuw tot leven. Ook zal de mediterrane passie zegevieren met Manuel de Falla, zullen de eeuwenoude klanken van het Ancien regime herleven in de duo stukken van Rameau en zal Mario Castelnuovo Tedsco zijn terechte plek opeisen als één der grootste componisten voor de klassieke gitaar ooit.  

Zondag 23 april 2023 

Aanvang: 15.00 uur 

Entree: € 12,50  (incl. consumptie)  

Skâns drankje met een plankje € 7,50   (na afloop van de voorstelling)

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.deskans.nl

Share this event

bottom of page