top of page

Tue, Apr 11

|

Gorredijk

De Boer sjongt Bos

De Friese troubadour Adri de Boer (67) uit Lippenhuizen lanceert zijn nieuwe album ‘Letter’ met Friese liedjes van Stef Bos op 11 april 2023 in De Skâns.

De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos

Time & Location

Apr 11, 2023, 8:30 PM

Gorredijk, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk, Netherlands

About the event

Stef Bos aanwezig op cd-presentatie Adri de Boer.

De Friese troubadour Adri de Boer (67) uit Lippenhuizen lanceert zijn nieuwe album ‘Letter’ met Friese liedjes van Stef Bos op 11 april 2023 in De Skâns. Uniek aan het concert van deze avond is dat Stef Bos zelf aanwezig zal zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Ook zal Bos een duet met De Boer zingen in het Fries.

De Liphuister troubadour Adri de Boer (Surhuisterveen, 1956) is een nieuw project gestart. Hij vertaalt werk van Stef Bos in het Fries. In dit project ‘De Boer sjongt Bos’ brengt hij de cd ‘Letter’ uit en gaat hij in seizoen 2023-2024 toeren langs podia in het noorden des lands. De Boer trapt af op 11 april om 20.30 uur. In De Skâns en zal daarna gedurende een jaar lang zijn prachtige, melodieuze Friestalige liedjes ten gehore brengen in theaters, dorpshuizen en huiskamers en op evenementen en festivals.

Het was iemand uit de omgeving van Adri de Boer die hem de tip gaf dat zijn stem goed bij het werk van Stef Bos past. De Boer had eerder ‘You've got a friend’ van Carole King omgezet in het prachtige ‘Do hast in freon’ en speelt ook nog steeds graag ‘Alde dyk’, een vertaling van ‘Take Me Home, Country Roads’ van John Denver. Oftewel: bestaande nummers in het Fries omzetten, dat ligt de in Opsterland woonachtige muzikant uitstekend. Zelf al jaren liefhebber van Stef Bos, ging De Boer aan de slag met het vertalen van enkele nummers van de bekende Nederlandse singer-songwriter. Het bleek al snel dat hun muzikanten-DNA opvallend veel overeenkomsten vertoont in hun gevoel voor timing en melodie, hun diepe, donkere stemkleur en de aangename akoestische gitaarsound. De Boer: “Doe’t wy yn 2020 kontakt sochten mei Stef Bos sels, wie hy fuort entûsjast. ‘Lit myn ferskes mar doarmje’, antwurdde hy en hy joech flot syn tastimming, syn mailadres en tillefoannûmer.’ Inmiddels heeft De Boer geregeld contact met Bos en hebben de heren samen voor een uitverkocht Theater Sneek opgetreden. Bos zei dan ook meteen ‘ja’ toen De Boer hem uitnodigde het eerste exemplaar van zijn nieuwe album ‘Letter’ in ontvangst te nemen op 11 april in De Skâns. Adri de Boer zal dan een avondvullend concert verzorgen met zijn repertoire van in het Fries vertaalde luisterliedjes van Stef Bos.

Stef Bos zelf heeft zijn niet alleen zijn goedkeuring gegeven, maar ook zijn waardering uitgesproken. Bos is zelfs dusdanig enthousiast over het project, dat hij op het te presenteren album in het Fries een duet zingt met De Boer. Het betreft een vertaling van zijn tweede grote hit ‘Is dit nu later’. Dit lied zullen beide zangers op het cd-presentatieconcert in De Skâns op 11 april ook samen zingen.

M.m.v. Adri de Boer - zang Stef Bos - zang Lotte Broersma - zang Sido Post - gitaar & accordeon Ytzen Peterson - gitaar Bernhard Holtrop - basgitaar Richard Veltman - drums

Dinsdag 11 april 2023

Aanvang 20.30 uur

Entree: € 22.50 (incl. consumptie + cd)

Skâns drankje met een plankje € 7,50 (na afloop van de voorstelling)

Kijk voor meer informatie op deskans.nl

Share this event

bottom of page