top of page

Fri, May 26

|

Gorredijk

Boekenbeurs / Open dagen

26, 27, 28 en 29 mei opent ramsjgroothandel Tialda voor de 15e keer de deuren van zijn magazijn voor het publiek aan de Hellingbaas 1 te Gorredijk. De beurs is uitgegroeid tot een ‘event’ waarvoor duizenden mensen uit het hele land naar Friesland komen.

Boekenbeurs / Open dagen
Boekenbeurs / Open dagen

Time & Location

May 26, 2023, 12:00 PM – May 29, 2023, 5:00 PM

Gorredijk, Hellingbaas 1, 8401 JH Gorredijk, Netherlands

About the event

Steven Sterk zet de deuren open: 3 miljoen boeken te koop!

Op 26, 27, 28 en 29 mei opent ramsjgroothandel Tialda voor de vijftiende (!) keer de deuren van zijn magazijn voor het publiek aan de Hellingbaas 1 te Gorredijk. De beurs is uitgegroeid tot een ‘event’ waarvoor duizenden mensen uit het hele land naar Friesland komen.

Normaal duurt de beurs drie dagen. Omdat de open dagen dit jaar op de pinksterdagen vallen, zijn wij op pinkstermaandag extra geopend. Buiten staat een foodtruck waar bezoekers een hapje en drankje kunnen halen.

Vierdaagse

De voorraad ramsj (afgeprijsde nieuwe boeken) bestaat uit ruim 3 miljoen boeken. Alle titels zijn scherp geprijsd, met kortingen tot wel 70 procent op de nieuwprijs! De toegang is gratis en elke koper krijgt een extra boek cadeau. Op alle vier dagen zijn de openingstijden van 12.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar mogen de klanten door de oneindige paden lopen die anders verboden gebied zijn. Over een lengte van anderhalve kilometer liggen ruim 6.500 titels te koop. Verdwalen is niet mogelijk, maar afscheid nemen van deze boekenwereld is voor veel mensen lastig. Een ieder die de ruim 6.500 titels een paar keer langs loopt, kan de avondvierdaagse overslaan.

Steven Sterk is al jaren de grootste ramsjhandelaar van Nederland en Vlaanderen. Hij begon in 1989 met een tijdelijk winkeltje in Sneek en later dat jaar met een boekwinkel en groothandel in Utrecht. In 2007 verhuisde de groothandel naar Gorredijk. Steven Sterk levert boeken aan warenhuizen, musea, de meeste boekhandels in Nederland en Vlaanderen, bol.com en andere internetverkopers.

HET PAPIEREN BOEK LEEFT !

In het markante pand van Tialda | Steven Sterk is ook uitgeverij Bornmeer | Noordboek | HL Books en Sterck & De Vreese gevestigd. De uitgeverijen etaleren een gedeelte van hun fonds tijdens de open dagen.

Bornmeer | Noordboek | HL Books hebben zich ontwikkeld tot de grootste uitgeverij van de drie noordelijke provincies. De uitgeverij richt zich voornamelijk op kwalitatieve non-fictie op het gebied van natuur, geschiedenis, filosofie, kunst en cultuur. Daarnaast is Bornmeer uitgever van de nijntje-boekjes in verschillende streektalen, waarvan inmiddels ongeveer 600.000 exemplaren zijn verkocht.

NIERSTICHTING

Wegens het grote succes van vorig jaar is de stand van de Nierstichting ook weer toegevoegd aan het event. Onder leiding van de 95-jarige Ruurdtje de Vries uit Gorredijk verkopen de mensen van de Nierstichting daar gebreide sokken, truien en ander goed voor het goede doel.

Adres Hellingbaas 1 8401JH Gorredijk Nederland Magazijn Steven Sterk

Meer informatie op https://ramsj.nl/

Share this event

bottom of page