top of page

Wed, May 24

|

Gorredijk

Anders leren kijken naar ziek zijn door de bril van 5 biologische wetten

Deze lezing geeft Theo en is interessant voor iedereen die open staat voor een andere kijk op ziek zijn. Voel je welkom bij de Lezing "Anders leren kijken naar ziek zijn door de bril van 5 biologische wetten" van Theo op woensdagavond 24 mei van 19:00 - 21:00 bij Daan's Drogisterij.

Anders leren kijken naar ziek zijn door de bril van 5 biologische wetten
Anders leren kijken naar ziek zijn door de bril van 5 biologische wetten

Time & Location

May 24, 2023, 7:00 PM – 9:00 PM

Gorredijk, Langewal 8 B, 8401 DD Gorredijk, Nederland

About the event

Begrijpen we altijd wat ons lichaam ons probeert duidelijk te maken of negeren we de signalen die het lichaam aangeeft? Wat hebben gevoelens te maken met ziek zijn? En In hoeverre speelt onze gemoedstoestand hier een rol in? Heb je wel eens gehoord van de zin van ziek zijn? Allemaal vragen die deze avond aan bod komen.

Deze lezing geeft inzichten over hoe emoties zijn verbonden met ons fysieke lichaam. Als je niet weet hoe het lichaam op emoties reageert begrijp je vaak ook niet wat het je wil vertellen. Het lichaam heeft diverse mogelijkheden om je duidelijk te maken dat je over je grenzen heen bent gegaan, maar begrijpen we veelal wat het lichaam ons probeert duidelijk te maken, of gaan we gewoon door op oude voet?

Het luisteren en begrijpen van wat je lichaam je duidelijk wil maken is een voorwaarde voor herstel. Wij hebben geleerd dat ziek zijn of klachten hebben iets is wat we moeten bestrijden, maar als we niet snappen waarvoor het lichaam dit doet gaat het vaak verkeerd.

Dit is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

Als we ons hoofd nu beschouwen als de computer die het hele lichaam bestuurd, staan we er dan wel eens bij stil hoe alles werkt? De computer (ons hoofd) staat altijd aan, dat kun je bezien als alle automatische functies binnen het lichaam waar je niks aan hoeft te doen bijv. hartslag, ademhaling, werking darmen en organen. Maar als jij veel van jezelf vraagt heeft jou (hoofd) computer hier input voor nodig. Dit krijgt een computer d.m.v. toetsenbord en muis. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wie er achter jou toetsenbord zit en wie jou muis bediend? Die bepaald namelijk hoeveel je je lichaam belast en wat je kunt vragen van jezelf.

Bedenk dan eens hoe beïnvloedbaar jij bent onder bepaalde omstandigheden en wie of wat er voor zorgt dat jij veel van jezelf gaat vragen. Daar liggen de antwoorden die je nodig hebt voor je herstel. Als je dan het inzicht krijgt hoe ziek zijn je daarbij kan helpen, begrijp je de zin van ziek zijn. Dan ga je je ziek zijn bestrijden door het te begrijpen.

Deze lezing geeft Theo en is interessant voor iedereen die open staat voor een andere kijk op ziek zijn. Voel je welkom bij de Lezing "Anders leren kijken naar ziek zijn door de bril van 5 biologische wetten" van Theo op woensdagavond 24 mei van 19:00 - 21:00 bij Daan's Drogisterij. Inloop start v.a. 18:45 en is inclusief koffie/thee. Reserveer op tijd je plek! Entree: €7,50 (contant bij de deur).

Bestel je tickets

Share this event

bottom of page