top of page

Wielrennen en financiën, een perfecte combinatie?

Een financieel adviseur op kantoor in een sportschool? Je moet niet raar opkijken als je Benno achter zijn bureau tegenkomt bij sportcentrum Unifit in Gorredijk. In 2020 startte hij een franchise op met BTER financieel toen er een ruimte vrijkwam in het pand van Unifit. Sindsdien staat Benno bekend om zijn persoonlijk en betrokken advies waarmee hij je helpt grote financiële beslissingen te nemen.


Leren inschatten

Het was een lange weg voordat Benno kwam waar hij nu is. De basis van zijn succes ligt ver terug in zijn jeugd. ‘’Vroeger hadden mij ouders een groentezaak in Oudega. Daar kwamen dagelijks klanten over de vloer en mijn vader ging zelfs naar de mensen toe om spullen te brengen’’. Je zou bijna denken dat de vader van Benno het thuisbezorgen toen al ontdekt had.


‘’Doordat ik vroeger al zoveel in aanraking kwam met klanten via de zaak van mijn ouders leerde ik al snel hoe ik mensen en situaties moest inschatten. Oprechte persoonlijke interesse is het belangrijkste wat ik van thuis uit heb meegekregen.


Een andere richting

Maar de groentewinkel was niet zijn passie. ‘’Ik heb twee linkerhanden en wist dus ook snel waar ik absoluut niet in goed in ben”. Na het afronden van de Middelbaar Economisch Administratief Onderwijs (MEAO) en de Hoger Economisch en Administratief Onderwijs (HEAO) kwam hij via een uitzendbureau in de reisverzekeringen terecht.


‘’Het was een geweldige eerste baan en ik vond het echt leuk om te doen. Je kwam veel in contact met verschillende doelgroepen en probeerde mensen echt te helpen voor hun aanstaande reis’’.


Na een tijdje was het weer tijd voor een volgende stap en kwam Benno in de spaar- en

levensverzekeringen terecht . ‘’Hier kwam ik bij de mensen thuis. Je moest dan pitchen met het doel gelijk een product te verkopen. Een harde wereld waar ik veel heb geleerd maar die niet echt bij mij paste”.


Nieuwe fase

Met al heel wat jaren ervaring kwam er weer een nieuwe fase aan. Benno werd erkend

hypotheekadviseur. Dik 20 jaar was hij een hypotheekadviseur in loondienst. Steeds meer kwam het gevoel om advies op een andere eigen manier in te willen kleden. Benno was toe aan een nieuwe uitdaging!


Begin 2020 gooide hij het roer om. In maart 2020 startte hij een franchise met BTER financieel op. ‘’Er kwam een pand op een geschikte locatie vrij en ik wilde het na 20 jaar anders doen. Kleinschalig met veel persoonlijke aandacht voor de klant terwijl de branche steeds meer het tegenovergestelde doet door zoveel mogelijk online te willen regelen”.


Hedendaags bevindt BTER financieel zich in sportcentrum Unifit. De combinatie sportschool en financieel adviseur zou je niet snel bedenken maar blijkt een gouden zet. De locatie bevindt zich in een dynamische omgeving waar mensen dag in dag uit langs het kantoor van Benno lopen. ‘’Ik ga dan af en toe ook een bakje koffie drinken in de publieke ruimte en meng mij tussen de mensen. Hier kom je al gauw tot leuke gesprekken en kan je ook een goed woordje voor je onderneming doen’’. “Je kunt nu voor persoonlijke en financiële fitheid naar Unifit en BTER financieel gaan!”


Benno ervaart de locatie als een toegevoegde waarde voor zijn persoonlijke leven. ‘’Ik ben zelf een fanatieke recreatieve wielrenner en zit graag op de fiets. Met mijn baan maak je vaak lange dagen op kantoor en zit je stil. Ik ben dan ook beperkt in mijn tijd om te gaan fietsen. In de sportschool kan ik tijdens of na werktijd zo op de spinningfiets stappen. Goed om mijn hoofd leeg te maken. Als invaller geef ik er zelfs incidenteel een spinningles voor de klanten van Unifit”.


Als het goed weer is kan hij in het weekend gewoon in de buitenlucht zijn ronde van 80 tot 100 kilometer fietsen. Als je er zo over nadenkt heeft Benno misschien wel het beste kantoor van Gorredijk.Vergeet na het lezen van deze blog BTER financieel niet een bezoekje te brengen via de website als je op zoek bent naar financieel advies. Je bent bij Benno in Gorredijk altijd welkom voor een bakje koffie en gratis oriëntatiegesprek: https://www.bterfinancieel.nl/over-bter/vestiging-gorredijk/


Vond je dit een leuke blog? Vergeet dan ook zeker niet om de andere verhalen van ondernemers in Gorredijk te lezen. Je vind ze hieronder of op onze verhalen pagina.

Comments


bottom of page