top of page

Edwin creëert overall waar hij komt sfeer en waardering voor zijn team

Als je Edwin voor het eerst tegenkomt weet je het meteen. Dit is iemand waarmee ik de dag gezellig door kom. Edwin is sinds een half jaar weer terug in de supermarkt waar hij vroeger ook al stond. Het grote verschil? Hij is nu manager van Albert Heijn Gorredijk.


Voor Edwin is de supermarkt geen onbekend gebied. ‘’Vroeger stond ik al in de supermarkt van Kees Bosma. De voormalige supermarkt in Gorredijk voordat Pieter Bijlsma er een Albert Heijn van maakte. Daar had ik als snel door dat ik het leuk vond om in de supermarkt te staan. Ik ben ook altijd meer een doener dan een denker geweest en dat kwam in de supermarkt goed tot zijn recht’’.


Maar voordat Edwin in Gorredijk terecht kwam heeft hij een hele reis afgelegd. Van Leidschedam naar Zoetermeer. Van Den Haag naar Drenthe en uiteindelijk via Terwispel en Lippenhuizen belande hij in Gorredijk. Inmiddels voelt Edwin zich thuis in Gorredijk en kan hij zijn werk daarmee perfect combineren. ‘’Daar ben ik blij mee. Ondanks dat ik een zogenaamde ‘import’ ben voel mij ik mij een echte Gordykster’’.


Ervaring

’’17 jaar lang ben ik er tussenuit geweest. Dus het was wel weer even inkomen’’, aldus Edwin. Hiervoor heeft hij gewerkt bij Vrumona, de grootste frisdrankenspecialist van Nederland en onderdeel van Heineken. Daar was hij winkelaccountmanager en leerde hij al veel kneepjes op het gebied van management. ‘’Lokale deals sluiten, met mensen leren omgaan en aansturen en er altijd 100% voor gaan’’.


Nu staat Edwin dus weer in de supermarkt en ditmaal als manager. ’’Ik heb het wel onderschat moet ik eerlijk toegeven. Je werkt hier met een franchise-ondernemer en niet bij een groot bedrijf. Daarbij komt vaak veel meer werk kijken omdat je als franchise ondernemer veel meer vrijheid hebt in het inrichten en runnen van de winkel. Pieter Bijlsma is al jaren een begrip in Gorredijk en weet zijn winkel steeds weer aantrekkelijk te maken voor de regio. Daarbij komt veel werk voor én achter de schermen kijken’’.


Gedreven en waardering

‘’Ik ben altijd een persoon geweest die graag tussen de mensen staat. Sociale contacten zijn voor mij erg belangrijk. Thuis staat bij ons de deur ook altijd open’’. Als geen ander weet Edwin hoe het is om tussen de mensen te staan. Hij is jaren voorzitter geweest van VV Gorredijk en schaarde zich daar ook altijd graag onder de mensen. ‘’Ik zet mij altijd volle 100% in voor wat ik doe. Met mijn werk bij de Albert Heijn en het voorzitterschap van VV Gorredijk is gebleken dat ik beide taken niet kon combineren. Mijn ambities liggen hoog voor iedere organisatie waar ik voor werk en als ik de kwaliteit niet meer kan leveren moet ik keuzes maken. Nu kan ik mij focussen op mijn taak als manager van Albert Heijn. Een taak waar veel tijd en energie voor nodig is om de kwaliteit te behouden’’.


En die kwaliteit behouden zit in de kleine details. ‘’Waardering creëren voor wat iemand doet is iets wat we belangrijk vinden. Daarom hebben we ook een zogenaamde ‘’held van de week’’ voor ons personeel. Iedere week wordt er een werknemer benoemd tot held van de week en krijgt deze persoon een stukje waardering voor wat hij of zij uitvoert voor de winkel. Met 200 man personeel bij de Albert Heijn in Gorredijk is het belangrijk om je personeel de aandacht te blijven geven en gemotiveerd te houden’’.


Sfeermaker

Edwin heeft het druk met zijn taken als manager maar blijft ook altijd een persoon die graag de sfeermaker wil zijn. Een lach op iemand zijn gezicht is iets wat zijn dag weer goed maakt. ‘’Af en toe een grapje tussendoor moet zeker kunnen als je er maar een goede balans in vindt. Natuurlijk moet er ook hard gewerkt worden om de winkel top en in orde te hebben maar na de tijd mag er ook ontspannen worden’’.


Vond je dit een leuke blog? Lees dan verder op onze blogpagina over meer ondernemers in Gorredijk. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de website en socials van Albert Heijn Gorredijk:


Comentários


bottom of page