top of page

Hoogtepunten van Gorredijk

Wil je graag alle highlights van Gorredijk meepakken? Dan is deze route echt iets voor jou. Kijk snel verder!

Gorredijk: wat te doen

Startpunt: Rinsma Modeplein

De route start bij het absolute hoogtepunt van Gorredijk, bij modehuis Rinsma. Rinsma is één van de grootste modewinkels van Nederland en heeft in Gorredijk 4 zaken. Zij van Rinsma, De Heeren van Rinsma, Rinsma Schoenen en Qulotte Lingerie & Badmode. Je vind er zelfs eet en drink gelegenheden. En met meer dan 350 merken is er keuze voor iedereen.

De Turfroute

Verderop kom je al snel de Opsterlandse Compagnonsvaart tegen. Deze historische vaart is onderdeel van de befaamde Turfroute. Je vind er een restaurant met terras aan het water, De Vergulde Turf. En langs de vaart vind je Chinese restaurants POM-Lai en Indrapoera.

 

Maar ook grotere winkels als Hema, Blokker en Zeeman. Een echt kijkje waard zijn de lokale winkels Daans Drogisterij, Puer Leven, Yanti's, Boekhandel Planteyn en Wouda Schoenen.

Gorredijk: wat te doen
Gorredijk: wat te doen

De Hoofdstraat

In de hoofdstraat vind je winkels in grote getallen. Je kan er eten bij De Vrolijke Keizer, Egyptisch/Italiaans restaurant Piramide, Pizzeria Oase, Iranees restaurant Eliya en verschillende snackbars.

Verder vind je er Juweliers als Cuvi en Woudstra. Modewinkels Leads, Pieta Lifestyle, Us Hoekje en Bellinga. Even verderop vind je nog Lingeriezaak Hie&Sie en woonwinkel Us Hus Us Thus en Museum Opsterlân. 

Drogisterij Clement en de Primera voorzien je van allerlei handigheden. En mocht je nog op zoek zijn naar elektronica dan kan je terecht bij EP Van der Molen en Expert.

het Bedrijventerrein 

Als je langs de Turfroute loopt richting Terwispel kom je bij de Overtoombrêge op het bedrijventerrein van Gorredijk terecht. Je vind hier vlakbij de Kringloop van Gorredijk, tuincentrum Tuindorado maar ook meubelzaak Bergsma Meubelen en camperplaats de Kalkovens. 

Als je de andere kant oploopt kom je op het terrein waar zich het tweede pand van OMAH Markthal bevindt, de OMAH XL. Ook vind je hier de Hubo, Swierenga Automaterialen, Rinsma Outlet en meerdere camper- en autodealers. 

Als je hier bent uitgekeken kan je via de Badweg (per auto) of Kerkewal (lopend of fietsend) terugkeren naar het centrum van Gorredijk.

Gorredijk: wat te doen
bottom of page